Νέα Φιλαδέλφεια: Ψάχνουν το άγνωστο τάγμα χούλιγκαν που παραμένει ασύλληπτο

Νέα Φιλαδέλφεια: Ψάχνουν το άγνωστο τάγμα χούλιγκαν που παραμένει ασύλληπτο

Το σενάριο να υπάρχει ασύλληπτο «τάγμα» χούλιγκαν, το οποίο φέρεται να έπαιξε κομβικό ρόλο στη φονική επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια, εξετάζουν οι Αρχές, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης και να φτάσουν στον δολοφόνο του 29χρονου Μιχάλη.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στο iEidiseis ότι υπάρχουν πληροφορίες και πολύ συγκεκριμένες ενδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες το μοιραίο βράδυ υπήρχαν περίπου 40 άγνωστα στις Αρχές άτομα με οχήματα (κυρίως μηχανάκια) που όχι μόνο λειτούργησαν υποστηρικτικά στο «τάγμα» των Κροατών χούλιγκαν αλλά μπορεί ακόμα και να συμμετείχαν στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι επιβαίνοντες εκτιμάται ότι ήταν κυρίως Έλληνες, οι οποίοι ξέροντας πολύ καλύτερα από τους Κροάτες τους δρόμους αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά η Αστυνομία στις οπαδικές μάχες, μπόρεσαν να εξαφανιστούν και να αποφύγουν τη σύλληψη.

«Οι Έλληνες χούλιγκαν κάνουν καταδρομικές επιθέσεις και μάχες σώμα με σώμα που δεν έχουν μεγάλη διάρκεια. Χτυπάνε, μετέχουν σε συμπλοκές και μετά υποχωρούν για να μη συλληφθούν. Οι Κροάτες επιτέθηκαν και παρέμειναν για ώρα στο σημείο συνεχίζοντας τα επεισόδια. Η διάρκεια των επεισοδίων ήταν κάτι σχεδόν πρωτοφανές για ταραχές έξω από μεγάλο ελληνικό γήπεδο.

Η εκτίμηση είναι ότι μερικές δεκάδες Έλληνες που καθοδήγησαν και πιθανότατα συμμετείχαν στα επεισόδια έφυγαν όλοι μαζί την κατάλληλη για εκείνους στιγμή, πριν δηλαδή φτάσουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και οι ομάδες Δράση στο γήπεδο. Αυτό εξηγεί ενδεχομένως το γεγονός ότι οι αναφορές έκαναν λόγο για 100-150 Κροάτες που ταξίδεψαν στην Αθήνα ενώ στα βίντεο φαίνονται να εξαπολύουν επίθεση τουλάχιστον 200 άτομα», αναφέρουν αρμόδιες πηγές.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα συνεχίζουν την επεξεργασία αλλά και τη συλλογή οπτικού υλικού, καθώς οι κάμερες είναι ίσως ο μεγαλύτερος «σύμμαχός» τους. Για να αποκαλυφθεί το ασύλληπτο τάγμα γίνεται προσπάθεια επεξεργασίας οπτικού υλικού πριν και μετά από την επίθεση. Δηλαδή, σε σημεία όπου φέρονται να συγκεντρώθηκαν στον Περισσό, στη Ριζούπολη και στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι αστυνομικοί αναζητούν καρέ αρκετή ώρα πριν και μετά την επιδρομή στο γήπεδο της ΑΕΚ, με την ελπίδα ότι μπορούν να βρουν οπτικό υλικό στο οποίο τα άτομα αυτά δεν φοράνε κράνη ή υλικό που να αποτυπώνει πινακίδες κυκλοφορίας.

Στο μεταξύ, αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι το βασικό κομμάτι του παζλ που λείπει αφορά στη στιγμή που ο δράστης μαχαίρωσε τον 29χρονο Μιχάλη. Μέχρι στιγμής στο οπτικό υλικό που έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία δεν υπάρχει το μοιραίο στιγμιότυπο, ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται. Αυτό που έχει καταγραφεί με βεβαιότητα είναι η επίθεση με ρόπαλο σε βάρος του 29χρονου και οι τελευταίες του στιγμές στο περίπτερο.

 
Την ίδια ώρα, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι δύο παράλληλες έρευνες που αφορούν στις ευθύνες των βαθμοφόρων της ΕΛ.ΑΣ. στη διαχείριση της φονικής επιδρομής Κροατών και Ελλήνων χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι έρευνες λαμβάνουν χώρα στη σκιά των διαδοχικών αποκαλύψεων για την επιχειρησιακή αδράνεια αλλά και της δημοσίευση βίντεο που δείχνουν τα «τάγματα» χούλιγκαν να δρουν για ώρα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από την πλευρά της Αστυνομίας.

Και αυτό διότι για αρκετή ώρα δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να επέμβουν και με τη χρήση χημικών να διαλύσουν το πλήθος πριν να είναι αργά.

 
Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από επίσημα χείλη αναφέρουν ότι εντός 15ημέρου (και αφού ολοκληρωθεί η σχετική ΕΔΕ) θα λάβουν χώρα έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., κατά τις οποίες θα αποστρατευτούν βαθμοφόροι που «χρεώνονται» τις ευθύνες για τα θλιβερά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα