Φούρνοι Ικαρίας: Νέες πληροφορίες για την τραγωδία με τον 11χρονο - "Το παιδί είχε φάει"

Φούρνοι Ικαρίας: Νέες πληροφορίες για την τραγωδία με τον 11χρονο - "Το παιδί είχε φάει"

Νέες πληροφορίες για το πώς συνέβη η τραγωδία με τον 11χρονο στους Φούρνους στην Ικαρία, μετέφερε ο Θεόδωρος Τσιμπίδης, διευθυντής του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος». Ο 11χρονος γιος του γνωστού ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη έχασε την ζωή του, την ώρα που κολυμπούσε μέσα στην θάλασσα. Η τραγωδία έχει βυθίσει στο πένθος τους γονείς του και έχει συγκλονίσει τους κατοίκους του νησιού.

Τραγωδία στην Ικαρία: Τα 2 σενάρια για το θάνατο του 11χρονου - Συγκλονίζει ο δήμαρχος Φούρνων

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Θεόδωρος Τσιμπίδης στην ΕΡΤ, «το παιδί είχε φάει. Αυτό ήταν το πρώτο, το μεγάλο λάθος». Ο ίδιος εκτίμησε ότι «το πιο πιθανό είναι το παιδάκι στην προσπάθειά του να κρατηθεί στην επιφάνεια να τύλιξε το χεράκι του γύρω από το σχοινί της σημαδούρας. Η σημαδούρα έπρεπε να υπάρχει, ώστε να οριοθετεί το σημείο κολύμβησης. Δεν νομίζω ότι ήταν δίχτυα».

Μιλώντας για τους Φούρνους της Ικαρίας, είπε πως είναι ένα νησί όπου όλοι οι άνθρωποι και ειδικά τα νέα παιδιά είναι όλη την ημέρα στη θάλασσα. «Η συγκεκριμένη δεν ήταν οργανωμένη παραλία. Η αλήθεια είναι ότι ένα μικρό νησάκι σαν τους Φούρνους δεν μπορεί να έχει οργανωμένη παραλία. Πρέπει να έχει βέβαια ασφαλείς παραλίες», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα χαθούν κι άλλα παιδιά στις θάλασσες. «Δεν υπάρχει αυτή ναυαγοσώστης, πουθενά στα νησιά. Οι δήμοι έχουν νοικιάσει τις παραλίες, έχουν εισπράξει τα λεφτά και δεν έχουν φροντίσει να υπάρχουν ναυαγοσώστες. Όπου κι αν πάτε θα δείτε ένα ανακάτεμα, άνθρωποι, βάρκες, φουσκωτά… Από τύχη δεν θρηνούμε παραπάνω θύματα… Πρέπει να πάρουμε σοβαρά την ασφάλεια των λουομένων».

Υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο θέμα, πρόσθεσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος». «Σε όλα τα νησιά υπάρχουν άνδρες του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι θα ήθελαν φαντάζομαι να κάνουν κάτι, αλλά δεν μπορούν. Τα καθήκοντα που τους έχουν αναθέσει είναι παρκαδόροι για να γράφουν τις μηχανές και να κάνουν τους τροχονόμους, δεν ασχολούνται με την θάλασσα. Και επιμένω δεν φταίει το προσωπικό του Λιμενικού, αυτές είναι οι εντολές, οι οδηγίες…», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα