Καλοκαιρινές διακοπές: Μεγάλη έξοδος των εκδρομέων – Χαμός στο λιμάνι του Πειραιά

Καλοκαιρινές διακοπές: Μεγάλη έξοδος των εκδρομέων – Χαμός στο λιμάνι του Πειραιά

Το αδιαχώρητο επικρατεί από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς αναχωρούν μαζικά οι αδειούχοι, με προορισμό κατά κύριο λόγο τη νησιωτική χώρα.

Λίγο πριν μπει ο Αύγουστος, η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων για τους καλοκαιρινούς προορισμούς ξεκίνησε και στο λιμάνι του Πειραιά επικρατεί από νωρίς το πρωί συνωστισμός.

Πλήθος κόσμου με βαλίτσες ανά χείρας και καλή διάθεση επιβιβάζεται μαζικά στα πλοία αναχωρώντας για διακοπές, για σύντομες ή και μεγαλύτερες ανάπαυλες.

Τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά σαλπάρουν με σχεδόν 100% πληρότητα. Η πρωτεύουσα αδειάζει με τους εκδρομείς να επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους σε κάποιο νησί, παρόλο που οι τιμές των εισιτηρίων αλλά και αρκετών καταλυμάτων είναι τσουχτερές.

Οι αδειούχοι και οι απόφοιτοι των Λυκείων, μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια φεύγουν μαζικά για διακοπές. Ανάμεσα στους ταξιδιώτες είναι και χιλιάδες τουρίστες από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, σήμερα αναχωρούν πάνω από 24.000 επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ αύριο αναμένεται να φύγουν πάνω από 26000 επιβάτες. Τα νησιά με την μεγαλύτερη κίνηση είναι αυτά της Τήνου και της Πάρου όπου η πληρότητα αγγίζει το 100%.

Συνολικά υπολογίζεται ότι πάνω από 70.000 ταξιδιώτες θα αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά αυτό το τριήμερο. Τις επόμενες ημέρες η κίνηση στα νησιά αναμένεται να κορυφωθεί.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα