Σοβαρό επεισόδιο στη Β' μοίρα Αλεξιπτωτιστών με επαγγελματία οπλίτη που κρατούσε όμηρο τον διοικητή

Σοβαρό επεισόδιο στη Β' μοίρα Αλεξιπτωτιστών με επαγγελματία οπλίτη που κρατούσε όμηρο τον διοικητή

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην επίλεκτη Μοίρα κομάντος στη Β' μοίρα Αλεξιπτωτιστών,  στον Ασπρόπυργο καθώς υπαξιωματικός φέρεται να άνοιξε πυρ (με αβολίδοτα κατά πληροφορίες), να έριξε χειροβομδίδες κρότου-λάμψης προκαλώντας πανικό, ενώ κατά πληροφορίες κράτησε όμηρο και τον διοικητή του. Το περιστατικό έληξε μετά από ώρα με την επέμβαση της Στρατονομίας η οποία και τον συνέλαβε.   

Το περιστατικό ξεκίνησε με τον ΕΠΟΠ, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι εκτός εαυτού και τα είχε βάλει με τον διοικητή της Μονάδας καθώς φέρεται να δυσαρεστήθηκε από κάποια ποινή που του επιβλήθηκε. 

Κατά μια εκδοχή ο διοικητής της μονάδας φέρεται να είχε πιέσει τα στελέχη με τα περίπολα και τις φωτιές γεγονός που εξόργισε τον ΕΠΟΠ ο οποίος έχει 22 χρόνια υπηρεσίας.

Ο οπλίτης φέρεται να πέταξε χειροβομβίδα κρότου - λάμψης μέσα στο Διοικητήριο της Μοναδάς, να είσέβαλε σε αυτό και να κρατούσε όμηρο το διοικητή τον οποίο χτύπησε απειλώντας να τον σκοτώσει. 

Κλείσιμο
Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποια στιγμή ο διοικητής φυγαδεύτηκε με τη βοήθεια στελέχους της Β΄Μοίρας Καταδρομών, με άνδρες της Στρατονομίας να συλλαμβάνουν τον υπαξιωματικό.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ στο σημείο σπεύδει και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα