Φωτιά στη Μάνδρα: Ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων

Φωτιά στη Μάνδρα: Ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα μέτωπα της πυρκαγιάς.
Άλλη μια δύσκολη νύχτα πέρασαν πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι στη Δυτική Αττική. Την Πέμπτη μάχη στα πύρινα μέτωπα στη Δυτική Αττική έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς μεγάλες αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν από το μεσημέρι στη θέση Καραούλι, στην Αγία Σωτήρα Μάνδρας και κοντά στο δάσος της Σκιάθας, στο σημείο Άγιος Ιωάννης.

Αρχικά δόθηκε εντολή εκκένωσης για τέσσερις περιοχές στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας. Η εντολή εκκένωσης αφορούσε τις περιοχές Άγιος Σωτήρας, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι.

Στη συνέχεια δόθηκε εντολή εκκένωσης για Οινόη, Άγιο Ιωάννη Κορακά, Άγιο Παντελεήμονα και Κιάφα.

Από το πρωί  πετάει το συντονιστικό ελικόπτερο και κάνει περιπολίες τις περιοχές που έχουν καεί. Τρία Canadair ρίχνουν νερό προληπτικά υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ σήμερα δεν θα κυριαρχήσουν οι άνεμοι ωστόσο θα είναι πολύ υψηλή η θερμοκρασία με πολύ χαμηλή ξηρασία.

Υπάρχουν επίσης και τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής.

Στον δρόμο από την Μάνδρα προς την Αγία Σωτήρα υπάρχει μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. δεν επιτρέπει την άνοδο για λόγους προστασίας, γιατί θα πρέπει να κινούνται άνετα τα οχήματα της Πυροσβεστικής και των Αρχών για να μπορούν εάν συμβεί κάτι να επέμβουν άμεσα.

Ο οικισμός της Αγίας Σωτήρας απειλήθηκε χθες το βράδυ ωστόσο οι πυροσβέστες μπόρεσαν και έλεγξαν την φωτιά και δεν πλησίασε στον οικισμό. Απ΄τις προηγούμενες μέρες υπήρξε ένα σπίτι το οποίο κάηκε. Τα πεζοπόρα τμήματα και οι εθελοντές είναι σε συνεχή επιφυλακή.

Η διαδικασία της επόμενης μέρας είναι η καταγραφή των ζημιών και η δωρεάν αρωγή του κράτους στους πληγέντες αλλά και με άτοκα δάνεια, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Ωστόσο εξετάζεται το εάν θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα από την κυβέρνηση.

Κλειστός ο δρόμος από την Μάνδρα στην Αγία Σωτήρα για προληπτικούς λόγους

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα