Δολοφονία 46χρονης Κουβανής: Πώς η ΕΛΑΣ ανακάλυψε τι «πρόδωσε» τον δράστη του εγκλήματος

Δολοφονία 46χρονης Κουβανής: Πώς η ΕΛΑΣ ανακάλυψε τι «πρόδωσε» τον δράστη του εγκλήματος

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που ανέκυψαν από την έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για τη δολοφονία της 46χρονης τρανς από την Κούβα στον Άγιο Παντελεήμονα.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί κατάφεραν μέσα από την αξιοποίηση υλικού από κάμερα ασφαλείας που «έβλεπε» στο σπίτι του θύματος, μέσα από μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και από ενδελεχή αυτοψία στο διαμέρισμα του θύματος, να συνθέσουν το σκηνικό του εγκλήματος.

Ήταν απόγευμα της 10ης Ιουλίου όταν το θύμα εντοπίστηκε νεκρό στο διαμέρισμα όπου διέμενε. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, την τραχηλική χώρα, στη ραχιαία επιφάνεια, στον αριστερό βραχίονα, στην κοιλιακή χώρα και στα χέρια.

Οι έμπειροι αστυνομικοί ήταν σίγουροι ότι ο δράστης γνώριζε το θύμα και έτρεφε μίσος για αυτό, κάτι που τους έκανε από την πρώτη στιγμή να εκτιμούν ότι ενδεχομένως να ήταν και σύντροφος -πρώην ή νυν- της 46χρονης. Έτσι, εξ αρχής η έρευνα στράφηκε στο περιβάλλον της 46χρονης και στα άτομα που θα μπορούσαν να έχουν στενή επαφή μαζί της.

Παράλληλα, από την αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος ήταν «ευκρινές» για τους αστυνομικούς ότι το θύμα πάλεψε με κάθε τρόπο για τη ζωή του. Το διαμέρισμα παρουσίαζε εικόνα εκτεταμένης αναστάτωσης που φανέρωνε πάλη, ενώ εντοπίστηκε πλήθος κηλίδων αίματος.

Στο Ανθρωποκτονιών δημιουργήθηκε μία ειδική ομάδα που ανέλαβε τη σύνθεση της εικόνας της στυγερής δολοφονίας. Οι αστυνομικοί που αποτελούσαν το κλιμάκιο έκαναν παρατήρηση και αντιπαραβολή των πληροφοριακών και τεχνικών στοιχείων από τον τόπο του εγκλήματος και την ευρύτερη περιοχή. Σε αυτό βοήθησε καθοριστικά η συλλογή υλικού από κάμερες ασφαλείας που έδειχναν τον 35χρονο από το Μπαγκλαντές να μπαίνει από την πόρτα και να βγαίνει γεμάτος αίματα από το παράθυρο, πιστεύοντας ότι δεν θα τον δει κανείς.

Η ειδική ομάδα γρήγορα διαπίστωσε ότι ένας άντρας, ο οποίος συχνάζει σε μαγαζί με τρανς και δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, είναι το μόνο άτομο που μετέβη στο σπίτι της 46χρονης την ώρα του εγκλήματος. Το επόμενο δύσκολο κομμάτι ήταν να βρεθεί που βρίσκεται ο άντρας αυτός. Μέσα από μαρτυρικές καταθέσεις οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία ότι διαμένει μαζί με ομοεθνείς του σε ένα μικρό διαμέρισμα στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί ήταν που συνελήφθη, χωρίς να φέρει αντίσταση.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αυτό που προκαλεί αποτροπιασμό είναι η αγριότητα που επέδειξε. Το θύμα προσπάθησε με κάθε τρόπο να σώσει τη ζωή του. Τον δάγκωσε, τον χτύπησε, πήρε ένα βαρύ αντικείμενο και προσπάθησε να αμυνθεί. Μάταια όμως.

 
Στην κατοχή του συλληφθέντα από το Μπαγκλαντές βρέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Οι εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης θα συμπεριληφθούν στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα κινητά τηλέφωνα και συγκεκριμένα η ανάκτηση δεδομένων που έχουν διαγραφεί, θα «φωτίσει» ακόμα περισσότερο την υπόθεση.

Το προφίλ του δράστη της δολοφονίας
Ο 35χρονος ήταν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περιστασιακός σύντροφος του θύματος. Από την έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών προέκυψε ότι την ημέρα της δολοφονίας ο 35χρονος τσακώθηκε με την 46χρονη και στη συνέχεια ήρθαν στα χέρια. Ο 35χρονος έφερε και αυτός τραύματα από γροθιές, δαγκωματιές και χτυπήματα από βαρύ αντικείμενο.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 35χρονος τσακώθηκε με την 46χρονη για προσωπικές τους διαφορές. Πληροφορίες του iEidiseis αναφέρουν ότι ταυτοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια αιματηρό αποτύπωμα του συλληφθέντα από τον τόπο του εγκλήματος.

Οι αστυνομικοί περιμένουν και την ταυτοποίηση του dna του με γενετικό από τον τόπο της δολοφονίας. Η κάμερα ασφαλείας είναι αυτή που τον «καίει», σε συνδυασμό με την ταυτοποίηση του αιματηρού αποτυπώματος.

Παρά την αρχική εκτίμηση ότι ήταν σεσημασμένος, αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών τον συνέλαβαν σε ένα κοινόβιο χώρο στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας. Κατά την παρουσία του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής δεν ομολόγησε και δεν είπε κάτι στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το έγκλημα κρυβόταν στο διαμέρισμα της 3ης Σεπτεμβρίου, όπου ζουν αρκετοί ομοεθνείς του.

Υπενθυμίζεται πως η 46χρονη Αννα εντοπίστηκε μέσα σε λίμνη αίματος στο ισόγειο διαμέρισμά της στην Άγιο Παντελεήμονα από την σπιτονοικοκυρά της η οποία δεν την έβρισκε, πήγε στο σπίτι, είδε το παράθυρο ανοιχτό και μπήκε με το δικό της κλειδί μέσα για να βρεθεί μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.

Τα σημάδια σε όλο το σπίτι δείχνουν ότι προηγήθηκε σκληρή μάχη με τον δολοφόνο της. Ο δολοφόνος της κατάφερε πολλά χτυπήματα με ψαλίδι και δύο από αυτά στο λαιμό φαίνεται ότι στάθηκαν μοιραία.

 
Η Αστυνομία είχε συλλέξει το όπλο του εγκλήματος και πλήθος άλλων στοιχείων από το σπίτι της Αννας, δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό και κατάφερε να προχωρήσει σε εργαστηριακή ταυτοποίηση του δολοφόνου της.

Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι της Αννας δεν βρέθηκαν πολλά πράγματα τα οποία εικάζουν ότι τα πήρε μαζί του ο δολοφόνος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα