Καύσωνας Κλέων: Αφόρητη και αποπνικτική η ατμόσφαιρα των πόλεων σε όλη την χώρα

Καύσωνας Κλέων: Αφόρητη και αποπνικτική η ατμόσφαιρα των πόλεων σε όλη την χώρα

Ο καύσωνας άρχισε από σήμερα, να σαρώνει από άκρη σε άκρη, όλη τη χώρα. Οι θερμοκρασίες τις επόμενες ώρες θα θυμίζουν Σαχάρα και θα αγγίξουν ακόμη και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμική εισβολή ξεκίνησε και οι συνθήκες είναι ασφυκτικές.

Χαρακτηριστική η εικόνα ενός κοριτσιού που έχει απαυδήσει και έχει μπει σε σιντριβάνι στην πλατεία Συντάγματος. Τα μπουκαλάκια νερού αλλάζουν χέρια, αδειάζουν μονομιάς.

Δύο το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Το θερμόμετρο χτύπησε «κόκκινο», αγγίζει τους σαράντα βαθμούς.

Οι περισσότεροι αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και όπως μας είπαν βρέθηκαν στο κέντρο αναγκαστικά λόγω δουλειάς και υποχρεώσεων.

Παύση εργασιών
Σε κλοιό ακραίας ζέστης, καλούνται να εργαστούν πολλοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, με υπουργική απόφαση , οι εργασίες σταματούν υποχρεωτικά μεταξύ 12.00 – 17.00 στους 40 βαθμούς και άνω για ντελίβερι, κούριερ, οικοδομές, εργοτάξια.

Η ώρα 12 το μεσημέρι, η θερμοκρασία άγγιξε τους 37 βαθμούς Κελσίου και οι οικοδομικές εργασίες στο Παλαιό Φάληρο σταμάτησαν.

Στο Δημόσιο όσοι εργαζόμενοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες μπορούν να δουλέψουν με τηλεργασία. Στις εξωτερικές εργασίες τις ημέρες του καύσωνα το ωράριο τροποποιείται.

Ο Μάνος Βατσινάς, προϊστάμενος Ανακύκλωσης του Παλαιού Φαλήρου δήλωσε: «Όσοι δουλεύουν οδοκαθαριστές ή κάνουν ταφές/ εκταφές στο κοιμητήριο, οι μεν στο κοιμητήριο θα τελειώσουν 12 και οι οδοκαθαριστές 9 θα έχουν τελειώσει αντί 10.30 με 11 που λέει η οδηγία».

Αποπνικτική η κατάσταση και στην Θεσσαλονίκη
Αρκετοί φούρνοι στην Θεσσαλονίκη ξεκινούν νωρίτερα την παραγωγή ψωμιού και έχουν αποφασίσει τις επόμενες ημέρες να κλείνουν νωρίτερα.

Ανυπόφορη η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κυκλοφορόν μόνο νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ.

Μικροί και μεγάλοι στην Θεσσαλονίκη αναζητούν ανάσες δροσιάς κοντά σε σιντριβάνια και μέρη με σκιά ειδικά μετά τις δώδεκα το μεσημέρι

Παρασκευή και Σάββατο η θερμοκρασία θα ανέβει πάνω από τους 40 βαθμούς ενώ σύμφωνα με τις προγνώσεις μέχρι στιγμής, ο καύσωνας θα μας ταλαιπωρήσει μέχρι και τα μέσα της άλλης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα