Χανιά: Ζευγάρι τουριστών κλείδωσε το μωρό στο αυτοκίνητο και πήγε βόλτα – Αστυνομικοί έσπασαν το τζάμι

Χανιά: Ζευγάρι τουριστών κλείδωσε το μωρό στο αυτοκίνητο και πήγε βόλτα – Αστυνομικοί έσπασαν το τζάμι

Παραλίγο τραγωδία χθες στα Χανιά. Ζευγάρι τουριστών από την Ιαπωνία κλείδωσε το μωρό στο αυτοκίνητο και βγήκε για βόλτα στο Ενετικό Λιμάνι με το άλλο τους παιδί. Κάποιοι περαστικοί αντιλήφθηκαν στις 20:30 το κλάμα του μωρού και ειδοποίησαν την Αστυνομία να σπεύσει στην περιοχή του παλιού Ξενία στη δυτική τάφρο.

Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να σπάσουν το τζάμι οδηγού του οχήματος και να βγάλουν το παιδί έξω, που, σύμφωνα με περίοικους ήταν για αρκετή ώρα κλειδωμένο.

Το ζευγάρι από την Ιαπωνία οδηγήθηκε στην Ασφάλεια για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

«Οι γονείς έμειναν άφωνοι, με επιφύλαξη σαν να μη συνέβαινε τίποτα»
Ο Νίκος Ξανθουδάκης, Πρόεδρος αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων μίλησε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1 και περιέγραψε το περιστατικό αναφέροντας πως ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί παρενέβησαν άμεσα σπάζοντας το τζάμι και έβγαλαν το μωρό από το αυτοκίνητο. «Οι αστυνομικοί είδαν μέσα σε ένα κλειδωμένο αυτοκίνητο, ένα μωρό που έκλαιγε. Κλειστά παράθυρα, όλα κλειστά, και με 35 βαθμούς που είχε έξω όπως καταλαβαίνετε αν δεν παρενέβαιναν άμεσα οι συνάδελφοί μου ίσως το μωρό να ήταν νεκρό».

Όπως είπε οι γονείς, «όταν πήγαν οι αστυνομικοί και τους μίλησαν, δεν μίλησαν, έμειναν άφωνοι, με επιφύλαξη σαν να μη συνέβαινε τίποτα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα