Κέρκυρα: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του αλόγου που πέθανε στον δρόμο - Εισαγγελική παρέμβαση

Κέρκυρα: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του αλόγου που πέθανε στον δρόμο - Εισαγγελική παρέμβαση

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής ο 76χρονος ιδιοκτήτης του αλόγου που ξεψύχησε χθες το μεσημέρι σε κεντρικό δρόμο της πόλης της Κέρκυρας, για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων (κακοποίηση ζώου–αλόγου).

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή με την κατηγορία της κακοποίησης ζώου, ενώ επιπλέον σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζώο έπασχε από πνευμονικό εμφύσημα, κάτι που δεν επιτρέπει την χρήση του για έλξη άμαξας σε δύσκολες συνθήκες.

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία φιλοζωικών συλλόγων έξω από το παλιό φρούριο, με το σύνθημα «όχι άλλα νεκρά ζώα στο βωμό του κέρδους».

Εισαγγελική παρέμβαση

Εισαγγελική παρέμβαση από την αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα προκάλεσε ο θάνατος του αλόγου στην Κέρκυρα, που μετέφερε τουρίστες σε απαγορευμένες μεσημεριανές ώρες και κάτω από υψηλές θερμοκρασίες.

Η κ. Μασούρα επικοινώνησε για το θέμα αυτό με την Εισαγγελία της Κέρκυρας, ενώ έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για τις συνθήκες παραβίασης των όρων ευζωίας του ζώου, που αναγκαζόταν να μεταφέρει τουρίστες σε ώρες που δεν επιτρεπόταν, σύμφωνα με την σχετική απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Κερκυραίων.

Όπως ενημέρωσαν οι τοπικές, τις εισαγγελικές αρχές, δεν επιτρέπεται η μεταφορά τουριστών, επισκεπτών, κ.λπ. με άμαξες και άλογα από τις 13.30 το μεσημέρι ως τις 17.00 το απόγευμα. Το περιστατικό με το θάνατο του αλόγου εξελίχτηκε στις 2 μ.μ. περίπου.

Ακόμη, από τις εισαγγελικές αρχές ερευνάται αν το άλογο είχε υποβληθεί σε κτηνιατρικό έλεγχο.

Επίσης, η εισαγγελική έρευνα αναμένεται να επεκταθεί και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν και τα άλλα άλογα που χρησιμοποιεί για αυτό το σκοπό ο ίδιος ιδιοκτήτης.

Παράλληλα, στο στόχαστρο του εισαγγελέα μπαίνουν και καταγγελίες ότι η άμαξα είχε παραπάνω από τον επιτρεπόμενο αριθμό τουριστών και ότι ο 76χρονος ιδιοκτήτης, πριν το ζώο αφήσει την τελευταία του πνοή λόγω της μεγάλης καταπόνησης, σε μια ανηφόρα, χρησιμοποίησε παρατεταμένα το καμτσίκι, προκειμένου να επιταχύνει το άλογο τους ρυθμούς του.

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα