Νέος θάνατος λόγω ΕΚΑΒ: Πέθανε γυναίκα στη Λέσβο περιμένοντας το ασθενοφόρο

Νέος θάνατος λόγω ΕΚΑΒ: Πέθανε γυναίκα στη Λέσβο περιμένοντας το ασθενοφόρο

Θανατηφόρες έχουν γίνει οι ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, γεγονός που επιβεβαιώνεται όλο και συχνότερα το τελευταίο διάστημα με τον πιο τραγικό τρόπο. Αυτήν τη φορά, θύμα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ έπεσε μία γυναίκα στη Λέσβο, η οποία έχασε τη ζωή της περιμένοντας το ασθενοφόρο.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το lesvosnews.gr, η αδικοχαμένη γυναίκα έχασε τις αισθήσεις ενώ βρισκόταν στην παραλία, κλήθηκε το ασθενοφόρο, αλλά μέχρι να φτάσει από την Καλλονή ήταν ήδη αργά.

Τελικά, όταν έφτασε στο ΚΥ Άντισσας, απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Λέσβος: Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τον θάνατο της γυναίκας
«Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας "Γαβαθά" Άντισσας ν. Λέσβου, 78χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Άντισσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Σιγρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου».

Βολές από το ΚΚΕ Λέσβου
«Από καιρό επισημαίνουμε την ανάγκη κάλυψης όλων των βαρδιών με μόνιμους, εκπαιδευμένους διασώστες όχι μόνο στα υπάρχοντα σημεία- σταθμούς του ΕΚΑΒ και τα ΚΥ αλλά και δημιουργία ή και επαναλειτουργία των Κέντρων εφημέρευσης με νοσηλευτές, γιατρούς, διασώστες σε απομακρυσμένα σημεία όπως Ερεσό, Μόλυβο, Μανταμάδο (μέχρι τη λειτουργία του ΚΥ)», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Βάσης Υγείας Λέσβου του ΚΚΕ.

 
«Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης που είναι συνέχεια της πολιτικής που ακολούθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν τα ζητήματα υγείας του λαού μας σαν κόστος όφελος. Είναι επικίνδυνοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης, που προσπαθεί με μπαλώματα από στρατό και πυροσβεστική να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για επείγουσα διακομιδή των ασθενών. Απαιτούμε άμεση κάλυψη όλων των αναγκών με μόνιμους, εκπαιδευμένους διασώστες, νοσηλευτές, και γιατρούς. Δεν θα ανεχτούμε άλλο θάνατο. Εμείς επιλέγουμε τη ζωή και για αυτή θα παλέψουμε μέσα από τα σωματεία μας, τις επιτροπές αγώνα. Το ΚΚΕ ήταν και θα είναι μπροστά σε αυτό τον αγώνα», καταλήγει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα