Λαύριο: Τι κρύβεται πίσω από την μεταφορά των Κούρδων προσφύγων

Λαύριο: Τι κρύβεται πίσω από την μεταφορά των Κούρδων προσφύγων

Ως κίνηση ματ απέναντι στην Τουρκία χαρακτηρίζεται η απόφαση για την μεταφορά των Κούρδων προσφύγων από το κτίριο που διέμεναν στο Λαύριο.

Η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του κτηρίου που διέμεναν Κούρδοι πρόσφυγες στο Λαύριο, πραγματοποιήθηκε σήμερα (05.07.2023), από τη Διεύθυνση Ασφάλεια Αττικής με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πολλές φορές στο παρελθόν ο ίδιος ο Ερντογάν είχε κατηγορήσει την χώρα μας ότι ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιούνταν για την εκπαίδευση στελεχών του PKK κάτι που φυσικά διέψευδε μετά βδελυγμίας η ελληνική κυβέρνηση ως παντελώς αναληθές. 

Όπως τόνιζαν πηγές στο newsit.gr τρανή απόδειξη των ψευδών κατηγοριών της Τουρκίας ήταν ότι από το κτήριο απομακρύνθηκαν συνολικά 53 άτομα (26 άνδρες, 8 γυναίκες και 19 παιδιά).

Όλοι μεταφέρθηκαν με τρία πούλμαν σε υφιστάμενη δομή του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στα Οινόφυτα.

Η εκκένωση του κτηρίου, σύμφωνα με την Αστυνομία, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ηρεμίας και χωρίς να προβληθεί αντίσταση, έχοντας ως στόχο την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης των ατόμων καθώς το συγκεκριμένο κτήριο ήταν ακατάλληλο για διαμονή.

Όπως αναφέρθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, το κτήριο είχε προβλήματα και ήταν ακατάλληλο για να κατοικείται και με το πέρας της επιχείρησης αποδόθηκε στον Δήμαρχο του Δήμου Λαυρεωτικής, καθώς τον Απρίλιο του 2023 με τροπολογία της κυβέρνησης η έκταση παραχωρήθηκε από το Δημόσιο στον Δήμο.

Πηγή: newsit.gr
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα