Waterboom Festival: Καταγγελίες για δακρυγόνα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ - Διαμαρτυρίες γονέων

Waterboom Festival: Καταγγελίες για δακρυγόνα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ - Διαμαρτυρίες γονέων

Ελένη Φουρέιρα, Light, Trannos, Toquel, Saske, FY, Ricta, Rack και Sidarta είναι μερικά από τα ονόματα που φιλοξένησε φέτος επί σκηνής το Waterboom Festival στο ΟΑΚΑ. Μιλάμε για ένα φεστιβάλ μουσικής που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και προέφηβους, ηλικία από 10 ετών.

Το φετινό Waterboom Festival, παρά την αναβολή λόγω του ναυαγίου στην Πύλο, προσέλκυσε για άλλη μία χρονιά χιλιάδες παιδιά που θέλησαν να ακούσουν τους αγαπημένους τους σταρ και να διασκεδάσουν. Όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν βάσει σχεδίου. Καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητα στα social media περιγράφουν απαράδεκτες συνθήκες ασφάλειας και σκηνές πανικού. Άγνωστοι κατάφεραν να περάσουν μέσα στον χώρο όπου γίνονταν το φεστιβάλ δακρυγόνα και καπνογόνα, τα οποία έριξαν στην αρένα με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σκηνές πανικού. Παιδιά έτρεχαν πανικόβλητα για να σωθούν, χωρίς να βλέπουν και χωρίς να μπορούν να αναπνεύσουν.

Ανάμεσα στα παιδιά που παραβρίσκονταν στον φεστιβάλ ήταν και η κόρη της δημοσιογράφου Μαρίας Κολλιάτσα, διευθύντριας του περιοδικού Hello!, η οποία έκανε την παρακάτω:

«Waterboom Festival μπορεί να βγει ένας σοβαρός άνθρωπος από αυτό το πανηγύρι που στήθηκε σήμερα στο ΟΑΚΑ και να μας πει επίσημα με ανακοίνωση, πως σε ένα κατάμεστο στάδιο με παιδιά κάποιοι πέρασαν δακρυγόνα δημιουργώντας πανικό στα ανυποψίαστα θύματα; Κάποια έφυγαν από εκεί ποδοπατημενα και με θολή όραση απο τους καπνούς. Ξεφτίλα! Αυτό σημαίνει διασκέδαση για εσάς; Να βάζετε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές; Ντροπή και αίσχος. Μπανανία όπως πάντα. Να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να βγείτε να απολογηθείτε… νεροκουβαλητές. Ντροπή».

Σχολιάζοντας τα γεγονότα σήμερα στο «Happy Day» η Σταματίνα Τσιμτσιλή ζήτησε από όποιον έχει στη διάθεσή του βίντεο από τα γεγονότα στο Waterboom Festival να το στείλει στην ίδια ή στους συνεργάτες της, ενώ αναμένονται δηλώσεις από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

.ieidiseis.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα