Μπήκαν μπάρες στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος: Η τιμή για κάθε λεπτό παραμονής

Μπήκαν μπάρες στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος: Η τιμή για κάθε λεπτό παραμονής

Αντιμέτωποι με μία όχι και τόσο ευχάριστη έκπληξη ήρθαν τις τελευταίες ημέρες οι ταξιδιώτες και οι συνοδοί τους που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Κι αυτό γιατί τοποθετήθηκε αυτόματο σύστημα ανακλινόμενων μπαρών στον χώρο αφίξεων κι έτσι η διέλευση και η στάση από τις 7 Ιουνίου παύει να είναι δωρεάν μετά από κάποια λεπτά παραμονής.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η διέλευση για τα πρώτα δέκα λεπτά είναι δωρεάν (έως δύο διελεύσεις την ημέρα), ενώ από το 10ο λεπτό μέχρι και το 20ο το κόστος φτάνει τα 5 ευρώ.   

Μάλιστα, από το 20ο λεπτό η τιμή ανεβαίνει ένα ευρώ ανά λεπτό.

Αλλά, ακόμα κι αν κάποιος οδηγός έχει τη δυνατότητα να παραμείνει την πρώτη ώρα στον χώρο έστω κι αν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, μετά τη μία ώρα παραμονής το όχημα το παίρνει γερανός.

Το αυξημένο κόστος επηρεάζει και τα βανάκια που εξυπηρετούσαν ταξιδιώτες καθημερινά από τους χώρους στάθμευσης εκτός αεροδρομίου καθώς πλέον η τρίτη διέλευση και παραμονή διάρκειας 10 λεπτών, εντός της ίδιας ημέρας, κοστίζει 5 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η πληρωμή γίνεται στην έξοδο ενώ υπάρχει πάντα και η λύση του πάρκινγκ, μικρής ή μεγάλης διάρκειας, όπου τη τιμολόγηση είναι φθηνότερη και το πρώτο εικοσάλεπτο παραμονής δωρεάν.

 
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η αλλαγή αυτή έγινε για να μην παρατηρείται συνωστισμός στον χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα