Κέρκυρα: Φωτιά στον ιστορικό Ναό Αγ. Γεωργίου – Καταστράφηκε μέρος της οροφής

Κέρκυρα: Φωτιά στον ιστορικό Ναό Αγ. Γεωργίου – Καταστράφηκε μέρος της οροφής

Το ένα έκτο της σκεπής και της οροφής του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου μέσα στο Παλαιό φρούριο της Κέρκυρας καταστράφηκε από φωτιά που προκλήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από διπλό κεραυνό που έπεσε στο σημείο σήμερα αργά το μεσημέρι.

Στελέχη της εφορίας αρχαιοτήτων που βρισκόνταν εκείνη την ώρα στο σημείο, ανέφεραν πως ακούστηκε ένας δυνατός κρότος κι αμέσως είδαν φλόγες στην οροφή του ιστορικού μνημείου. Οι πρώτες προσπάθειες των υπαλλήλων της αρχαιολογίας αλλά και των πυροσβεστών που έφτασαν πολύ γρήγορα στο σημείο ήταν να απομακρύνουν τα ανυπολόγιστης αξίας κειμήλια και εικόνες του τέμπλου εντός του μνημείου και στη συνέχεια να ξεκινήσει προσπάθεια κατάσβεσης προκειμένου να περιοριστεί η ζημιά.

Για την κατάσβεση έσπευσε μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής, η πολιτική προστασία του δήμου κεντρικής Κέρκυρας και τα στελέχη της αρχαιολογίας, ενώ καθώς δεν μπορούσαν να περάσουν τα μεγάλα πυροσβεστικά οχήματα από την τάφρο του παλαιού φρουρίου, χρησιμοποιήθηκε ειδικό γερανοφόρο του δήμου για να μπορέσουν οι πυροσβέστες να προσεγγίσουν τη φλεγόμενη οροφή σε ύψος μεγαλύτερο των 12 μέτρων. Έως και αυτή την ώρα πυροσβέστες επιτηρούν το χώρο για τυχόν μικροεστίες κάτω από τα κεραμίδια ενώ το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής διενεργεί προανάκριση για το πώς ξέσπασε η πυρκαγιά.

ERTNEWS.GR

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα