Ιερέας στην Πλάκα τέθηκε σε αργία γιατί έντυσε παπαδάκια δύο κορίτσια

Ιερέας στην Πλάκα τέθηκε σε αργία γιατί έντυσε παπαδάκια δύο κορίτσια

Το θέμα της απόφαση να τεθεί σε αργία ο ιερέας του ναού του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα, πατέρας Αλέξανδρος Καριώτογλου, επειδή έντυσε δύο κορίτσια παπαδάκια, έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις τις τελευταίες ώρες, πυροδοτώντας αντιδράσεις από «σκληροπυρηνικούς» κύκλους, αλλά και ένα κύμα στήριξης στον ιερέα που συνεχώς μεγαλώνει.

Πλέον, η ευθύνη για την τύχη του ιερέα βαραίνει την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει επί ενός θέματος, που ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν είχε προκαλέσει τέτοια συζήτηση.

 Ποιος είναι ο ιερέας που τέθηκε σε αργία
Ο πατήρ Αλέξανδρος Καριώτογλου, τρέφει ιδιαίτερης εκτίμησης στο ποίμνιό του. Ο π. Αλέξανδρος Καριώτογλου χειροτονήθηκε πρεσβύτερος πριν από μερικά χρόνια. Νωρίτερα είχε διδάξει στη μέση εκπαίδευση ως θεολόγος, αλλά και ως διδάκτωρ θεολογίας και θρησκειολογίας, δίδαξε στη Θεολογική Σχολή Αγίου Ανδρέα στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, στο Παιδαγωγικό Τμή­μα του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας και στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών. Έχει, επίσης, συγγράψει αρκετά βιβλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekklisiaonline.gr, μετά την ποινή που του επιβλήθηκε την Κυριακή θα λειτουργήσει άλλος παπάς στον ναό του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά.

Θύελλα αντιδράσεων για την ποινή στον ιερέα
Την ίδια ώρα, όλο και φουσκώνει το κύμα στήριξης στον ιερέα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για «μεσαιωνικές» μεθόδους, ενώ άλλοι σημειώνουν πως δεν υπάρχει κάποια παράβαση των ιερών κανόνων υπενθυμίζοντας τόσο τα γυναικεία μοναστήρια όσο και τις διακόνισσες που ήταν θεσμός στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Άλλοι πάλι κατηγορούν την αρχιεπισκοπή πως υπέκυψε στις «ανθρωποβόρες ορέξεις των φονταμενταλιστών»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα