Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Στον αέρα οι νέες αιτήσεις - Ανοιχτή η παράταση

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Στον αέρα οι νέες αιτήσεις - Ανοιχτή η παράταση

Έπεσε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η πλατφόρμα όπου γίνονται οι αιτήσεις για τον «Κοινωνικό Τουρισμό 2023», παρότι ανοίγει κλιμακωτά ανάλογα με το ΑΦΜ προκειμένου να αποτραπούν ακριβώς τέτοιου είδους προβλήματα. Όσοι προσπαθούν να μπουν στο σύστημα για να κάνουν την διαδικασία βλέπουν το μήνυμα «Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο» και έτσι οι νέες αιτήσεις είναι στον αέρα.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα για αιτήσεις θα είναι ανοιχτή μόλις για λίγες μέρες -και συγκεκριμένα μέχρι τις 5 Ιουνίου- ωστόσο, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει, δεν αποκλείεται να δούμε τις επόμενες μέρες ανακοίνωση για παράταση λίγων ημερών, προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που θα μπορούν όλα τα ΑΦΜ να κάνουν αίτηση και να μην μείνει κανείς εκτός.

Χθες, 30/5, υπέβαλαν αιτήσεις οι δικαιούχοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 1,2. Από σήμερα και στο εξής η διαδικασία είναι η εξής:

Στις 31.05.2023 θα υποβάλλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 3,4
Στις 01.06.2023 θα υποβάλλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 5,6
Στις 02.06.2023 θα υποβάλλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 7,8
Στις 03.06.2023 θα υποβάλλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 9,0
Εάν δεν δοθεί παράταση, όσοι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία λόγω των τεχνικών προβλημάτων, θα έχουν στη διάθεσή τους μόνο δύο 24ωρα για να κάνουν αίτηση και συγκεκριμένα την Κυριακή 4 Ιουνίου και τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, οπότε και είναι η λήξη της προθεσμίας στις 23:59.

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Πώς κάνετε αίτηση
Αρχικά, θα πρέπει να μεταφερθείτε στην πλατφόρμα ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.

Για να υποβάλλετε αίτηση πρέπει να έχετε:

Είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TAXISNet
Είτε τους κωδικούς της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)

Αν επιλέξετε να μπείτε με τους κωδικούς Taxisnet, αφού επαληθεύσετε την ταυτότητά σας, τότε θα σας ζητηθεί ο ΑΜΚΑ.

Στο επόμενο βήμα θα πρέπει να επιλέξετε αν είστε Φυσικό ή Νομικό Πρόσωπο.

 
Στη συνέχεια, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας. Τα μοναδικά που είναι ήδη συμπληρωμένα είναι ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ σας.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι Κοινωνικού Τουρισμού 2023 - Κριτήρια και προϋποθέσεις
Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος ορίζονται:

εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων,
ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων,
άνεργοι εγγεγραμμένοι με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ, με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τριών μηνών.
Για τις πρώτες δύο παραπάνω κατηγορίες δικαιούχων αλλά και για τις περιπτώσεις των εγγεγραμμένων μέχρι 12 μήνες στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ, το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, του προηγούμενου του έτους υλοποίησης του προγράμματος, φορολογικού έτους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.

Για τις περιπτώσεις των εγγεγραμμένων άνω των 12 μηνών στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της τρίτης κατηγορίας δικαιούχων, το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα εισοδηματικά κριτήρια της υπουργικής απόφασης περί χορήγησης επιδόματος θέρμανσης.

Για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων στην περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί ακόμη η σχετική φορολογική δήλωση σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από την ΑΑΔΕ προθεσμίες, θα λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα του αμέσως προηγούμενου φορολογικού έτους βάσει της σχετικής φορολογικής δήλωσης.

Τουρισμός για Όλους 2023: Πότε είναι αιτήσεις και κλήρωση
Ο «Τουρισμός για Όλους» ξεκινά μετά την ολοκλήρωση του «Κοινωνικού Τουρισμού» και οι αιτήσεις θα γίνονται και φέτος στο vouchers.gov.gr (ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ). Η κλήρωση γίνεται περίπου μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των αιτήσεων.

Μπαίνοντας στην πλατφόρμα, θα σας ζητηθούν οι κωδικοί Taxisnet και ο ΑΦΜ, ενώ θα χρειαστείτε ένα e-mail και έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Πώς κάνετε αίτηση βήμα-βήμα:

Καταχωρίζετε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος - ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
Καταχωρίζετε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.
Τουρισμός για Όλους 2023: Δικαιούχοι και εισοδηματικά κριτήρια
Για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση και να μπείτε στην κλήρωση, πρέπει είστε ενήλικα φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και να εμπίπτετε στα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια:

Ατομικό εισόδημα (+μονογονεϊκές οικογένειες)

Χωρίς τέκνα ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ.
Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα.
Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα.
Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα.
Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα.
Οικογενειακό εισόδημα (Έγγαμοι+σύμφωνο συμβίωσης)

Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ.
Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα.
Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα.
Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα.
Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.
Αποκλείονται από την κλήρωση:

οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023 και 2023-2024 των Ο.Α.Ε.Δ. και Δ.ΥΠ.Α., αντιστοίχως, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι,
οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι - ωφελούμενοι του προγράμματος «Evia-Samos Pass» ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα