Παιδοκαρδιοχειρούργος κατηγορείται για το θάνατο παιδιών – Είναι εκδίκηση γιατί χάλασα την πιάτσα

Παιδοκαρδιοχειρούργος κατηγορείται για το θάνατο παιδιών – Είναι εκδίκηση γιατί χάλασα την πιάτσα

Αρνείται τα όσα του αποδίδονται ο γνωστός καρδιοχειρουγός που καταγγέλλεται ότι ευθύνεται για τους θανάτους 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία χειρούργησε ο ίδιος.
Ένα απίστευτο θρίλερ με 15 θανάτους παιδιών ερευνά η Ελληνική Αστυνομία και η Δικαιοσύνη, συγκεντρώνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για την υπόθεση.

Ο παιδοκαρδιοχειρουργός μιλώντας στο MEGA,υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία καταγγελία σε βάρος του.

«Δεν έχω 15 θανάτους»
Ο ίδιος, μιλά για πρώτη φορά, και μέσω του MEGA ξεκαθαρίζει πως οι θάνατοι δεν είναι αυτοί που καταγγέλλονται, σημειώνοντας ωστόσο πως επειδή οι περιπτώσεις που χειρουργεί είναι δύσκολες, υπάρχει μια μικρή θνητότητα.

«Πρώτον, δεν έχω 15 περιστατικά που πέθαναν. Έχω χειρουργήσει 1.000 περιστατικά. Δεν υπάρχει καμιά επίσημη καταγγελία. Τίποτα. Ο εισαγγελέας είναι εδώ, μπορούν να ρωτήσουν. Χειρουργώ δύσκολα, περίπλοκα περιστατικά. Υπάρχει μια θνητότητα.

»Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι μηδέν, κυμαίνεται μεταξύ 1,7% και 2,3%. Έχω μια τράπεζα δεδομένων. Μπορώ να τα βγάλω αναλυτικά και να τους τα δώσω. Δεν έχω 15 θανάτους».

«Είναι εκδίκηση γιατί χάλασα την πιάτσα»
Όπως λέει ο ίδιος, μιλώντας στο LIVE NEWS, κανένας γονιός, από αυτούς που τον καταγγέλλουν, δεν τον έχει πλησιάσει, με τον καρδιοχειρουργό να μιλά για «εκδίκηση».

«Τίποτα, τίποτα. Όταν τα παράτησα κι έφυγα και πήρα τη σύνταξή μου από τη Γενεύη, έκλεισα το ελβετικό ίδρυμα και άνοιξα το ελληνικό ίδρυμα. Κι όλοι οι δωρητές, υπάρχει διαφάνεια, μπορούμε να ανοίξουμε όλους τους λογαριασμούς. Κι αν θέλετε μπορώ να τα στείλω στον Εισαγγελέα να κάνει την έρευνα να δούνε.

»Να δούνε αν υπάρχουν πληρωμές στην ιατρική ομάδα, προς τον [όνομα του]. Όλα είναι ξεκάθαρα. Εγώ δεν τρομάζω. Τρομάζω μόνο από τον Θεό. Ήταν ένας συνάδελφος, πρώην διευθυντής, τα παράτησε κι έφυγε. Νομίζω ότι είναι αυτή η έχθρα αυτού του συναδέλφου. Και μετά ξεκίνησαν από το 2019 – 2020 αυτές οι ανώνυμες επιστολές – καταγγελίες χωρίς όνομα και χωρίς υπογραφή. Είναι θέμα εκδίκησης.

»Αυτός ο χειρουργός ήταν ο μοναδικός παιδοκαρδιοχειρουργός. Έρχεται κάποιος με παγκόσμια φήμη. Προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά. Δε ζητάει τις αμοιβές που ζητάει, πληρώνει και μετά για να χειρουργήσει αφιλοκερδώς. Αυτό είναι. Έχω χαλάσει την πιάτσα. Είναι απλά τα πράγματα».

Η διαμάχη του παιδοκαρδιοχειρούργο με άλλον γιατρό
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο εν λόγω γιατρός ήρθε από την Γενεύη στην Ελλάδα το 2014 για πρώτη φορά και πήγε σε δύο ιδιωτικά νοσοκομεία, ως διευθυντής κλινικής.

Σε μία κλινική υπήρχε όμως πριν εκεί άλλος διευθυντής που είχε αποπεμφθεί από το Ωνάσειο Νοσοκομείο κι από εκεί ξεκίνησε η κόντρα, γιατί ο γιατρός που ερχόταν από την Γενεύη έπαιρνε περιστατικά του άλλου γιατρού.

Στην συνέχεια ο καθηγητής από την Γενεύη έρχεται σε συμφωνία με τον υπουργό κ. Ξανθό να δημιουργήσει στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» ένα παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο. Ξεκινάει η διαδικασία δημιουργίας της κλινική και μέχρι να ολοκληρωθεί υπήρχε η συμφωνία να έρχεται μία φορά το μήνα να χειρουργεί δύσκολα περιστατικά.

Στο ενδιάμεσο διάστημα αλλάζει η κυβέρνηση και πέφτει σε δυσμένεια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα