Ασπρόπυργος: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης

Ασπρόπυργος: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης

Λαχτάρισαν τα ξημερώματα οι κάτοικοι σε περιοχή του Ασπρόπυργου από φωτιά που έπιασε δίπλα στα σπίτια τους σε εργοστάσιο ανακύκλωσης. Η άμεση επέμβαση μεγάλης δύναμης της πυροσβεστικής έλεγξε την φωτιά και περιόρισε την καταστροφή στο χώρο του εργοστασίου.
Στις φλόγες τυλίχτηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο. Μόλις λίγα μέτρα μακριά υπήρχαν σπίτια.

Στις αποθήκες του εργοστασίου φυλάσσονταν πολύ εύφλεκτα υλικά. Πλαστικά, μέταλλα και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά έγιναν στάχτη.

Η πρώτη φλόγα ξεκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες από μια υπαίθρια αποθήκη. Η φωτιά δεν άργησε να εξαπλωθεί σε όλο τον χώρο.

Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική. Ο πυκνός καπνός κάλυψε τα πάντα. Ήταν ορατός από χιλιόμετρα.

Στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. 11 οχήματα και 40 πυροσβέστες κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και τοξικές αναθυμιάσεις επί 4 μισή ώρες προσπαθούσαν να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι το δίπλα εργοστάσιο. Όπως λέει ο ιδιοκτήτης στο MEGA η ζημιά που έγινε στην επιχείρηση του είναι τεράστια.

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι οι συνθήκες στο συγκεκριμένο χώρο ήταν άθλιες. Η βρώμα και η δυσωδία όπως λένε έφτανε μέχρι την πόρτα τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν εξακριβωθεί τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά. Πάντως οι πυροσβέστες μετά από σκληρή μάχη με την φωτιά κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα