Θεσσαλονίκη: Λέκτορας του ΑΠΘ δηλητηρίασε σιγά-σιγά την γυναίκα του με αρσενικό για να φύγει με την ερωμένη του

Θεσσαλονίκη: Λέκτορας του ΑΠΘ δηλητηρίασε σιγά-σιγά την γυναίκα του με αρσενικό για να φύγει με την ερωμένη του

Την ενοχή του λέκτορα Γεωλογίας του ΑΠΘ ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου και της γιαγιά της με αρσενικό, πρότεινε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης.
Ο 50χρονος δικάζεται, σε δεύτερο βαθμό, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζοντας το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως κατά συρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας, συμπλήρωσε πως και οι δύο γυναίκες δέχτηκαν τοξικές δόσεις αρσενικού κι αυτό δεν ήταν τυχαίο αλλά οφείλεται σε δόλια ενέργεια, καθώς ο  κατηγορούμενος πήγε στην κουζίνα του σπιτιού και τοποθέτησε τριοξείδιο αρμένικου σε φιάλη με το νερό που βρισκόταν στο ψυγείο και έπινε μόνο η γιαγιά της συζύγου του.

Ο ίδιος ο 50χρονος δηλώνει αθώος και αρνείται πως σκότωσε τη σύζυγο του και της γιαγιάς της ενώ κάνει λόγο για ατύχημα.

Η διπλή ανθρωποκτονία τελέστηκε το 2013 ενώ ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε δις ισόβια, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, τον Μάρτιο του 2018.

Όπως αναγράφεται στο σκεπτικό της πρωτοβάθμιας απόφασης, ο λέκτορας είχε συνάψει εξωσυζυγική σχέση με μια 20χρονη φοιτήτρια με καταγωγή από τη Γεωργία. Δεν επιθυμούσε όμως να χωρίσει επίσημα με τη σύζυγό του, η οποία του είχε ζητήσει διαζύγιο λόγω των έντονων διαπληκτισμών, για να μην χάσει την επιμέλεια της ανήλικης κόρης τους και ενδεχομένως να αντιμετωπίσει προβλήματα με τη πανεπιστημιακή του εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα