Κόλαφος η ιατροδικαστής στη δίκη Αναγνωστόπουλου: Η Καρολάιν ήταν τόσο πρησμένη που δεν αναγνωριζόταν

«Ήταν τόσο πρησμένη που δεν αναγνωριζόταν σε σχέση με το διαβατήριο, στα μάτια είχε έντονη αιμορραγία» είπε η Χάιδω Σπηλιοπούλου στο δικαστήριο

Σίγουρη πως ο θάνατος της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς ήταν ασφυκτικός εμφανίστηκε στην κατάθεση της στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η καθηγήτρια ιατροδικαστικής, Χάιδω Σπηλιοπούλου, η οποία πρόσθεσε πως τα ευρήματα από την νεκροψία δεν συνάδουν με τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου πως ο θάνατος της επήλθε από «σφιχτό εναγκαλισμό».

Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος έχει δώσει την εκδοχή ότι αγκάλιασε το θύμα και αυτή αντιδρούσε και έτσι προκλήθηκε θάνατος.

Μάρτυρας: Ο εναγκαλισμός δεν γίνεται κάπου στους ώμους; Δεν γίνεται στο στόμα. Σημαίνει ότι πρέπει να παλεύεις πολλή ώρα, το άτομο θα φωνάξει. Θα το άκουγε όλη η γειτονιά. Δεν μπορεί ένα άτομο να πεθάνει, αγκαλιάζοντας το. Είναι βέβαιη ότι υπήρξε κλείσιμο στόματος.

 Εισαγγελέας: Εάν υπήρχε ενδεχόμενο «εναγκαλισμού» δεν θα είχε σηκωθεί ο κόσμος;

Μάρτυρας: Σίγουρα θα το είχαν ακούσει οι δίπλα…Μου είπε πως η γυναίκα του φώναζε όταν είχαν μπει ληστές. Να ρωτήσετε τι ώρα άκουσαν τις φωνές.

Εισαγγελέας: Οι κακώσεις που είχε ο κατηγορούμενος ήταν τρεις;

Μάρτυρας: Ναι το γράφω στην έκθεση.Θα μπορούσαν να γίνουν με ένα ρόπαλο ή να χτύπησε κάποιος το πρόσωπο του σε μία επιφάνεια.

Η κυρία Σπηλιοπούλου, είπε στο δικαστήριο, πως από την πρώτη στιγμή που μπήκε μέσα στη σοφίτα της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, μέσα σε δευτερόλεπτα, το μυαλό της πήγε σε ασφυκτικό θάνατο.

Η ιατροδικαστής εξήγησε πως δεν υπήρχε εικόνα στραγγαλισμού της Κάρολαϊν στο λαιμό και είπε πως είναι σίγουρη πως είχε κλειστεί το στόμα.

«Αιτία θανάτου της Κάρολαϊν είναι απόφραξη των αεροφόρων οδών με κάποιο μέσο και, τουλάχιστον από τη δεξιά πλευρά στόματος θεωρώ ότι έχει μπει χέρι» κατέθεσε η ιατροδικαστής.

 Η ιατροδικαστής είχε εξετάσει και τον κατηγορούμενο στον οποίο εντόπισε «πολύ ελαφρές κακώσεις» οι οποίες θα του επέτρεπαν να πάει στη δουλειά του την επόμενη ημέρα ενώ παρατήρησε και πως η Κάρολαϊν φορούσε «smartwatch» ρολόι το οποίο παρέδωσε στην αστυνομία .

Πρόεδρος: Από την ανάλυση των σφυγμών που έχουν καταγραφεί στο «smartwatch» τι συμπεράσματα βγάζετε;

Μάρτυρας: Μία ημέρα πριν συλληφθεί κατηγορούμενος με κάλεσαν από ανθρωποκτονιών να δώσω κατάθεση και μου έδειξαν την καταγραφή από το ρολόι. Τους είπα πως το πιο λογικό είναι στο διάστημα 1:36 έως 4:00 περίπου εκεί πρέπει να κοιμάται. Ξαφνικά αυξάνονται κατά 50% οι σφίξεις που σημαίνει κάτι έχει συμβεί και μετά από 4 : 11 και έπειτα δεν υπάρχει καταγραφή άρα επέρχεται ο θάνατος.

Υπ. Κατηγορίας: Είναι δεδομένο πως αυτή η «προσπάθεια» κράτησε 6 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα, είναι επαρκές αυτός ο χρόνος;

Μάρτυρας: Είναι ακριβώς ο χρόνος που χρειάζεται για να πεθάνει ένα άτομο 19 ετών.

Υπ. Κατηγορίας: Εάν επέλεγε να την στραγγαλίσει θα φώναζε;

Μάρτυρας: Όταν αισθανόμαστε κίνδυνο φωνάζουμε.

Υπ. Κατηγορίας: Είπε ο κατηγορούμενος πως την αγκάλιασε. Πως αγκαλιάζουμε έναν άνθρωπο;

Μάρτυρας: Ρώτησα και εγώ κ. συνήγορε. 

Υπεράσπιση: Το ρολόι έχει καταγράψει 17 βήματα. Θεωρείτε ότι ήταν ξύπνιο το θύμα τότε;

Μάρτυρας: Είπα και στο πρωτόδικο δικαστήριο πως δεν μπορώ να δώσω κάποια ερμηνεία. Όταν τελείωσε το δικαστήριο ρώτησα κάποιον φίλο που έχει έξυπνο ρολόι. Του είπαν εάν κουνάω χέρι γράφει βήματα; Μου είπε δεν γνωρίζω. Με είχε προβληματίσει η ερώτηση. Αφού η σοφίτα είναι μικρή, πως καταγράφει 17 βήματα;

«Αν υπήρχε καβγάς θα τον είχα ακούσει»

Από την πλευρά της, η γειτόνισσα του ζευγαριού,  Αγγελική Γερολυμάτου ήταν κατηγορηματική πως αν εκείνο το βράδυ γινόταν έντονος καυγάς θα τον είχε ακούσει καθώς η μόνωση δεν ήταν καλή. «Άκουγα ακόμη και τα γατιά» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως ο μόνος ήχος που ακούστηκε στις 4.20 τα ξημερώματα ήταν το κλάμα του σκύλου.

Μάρτυρας: Άκουσα βήματα να κατεβαίνουν τη σκάλα. Υπέθεσα πως τσακώθηκαν τα ζώα

Πρόεδρος: Δεν ακούσατε τίποτα άλλο κάποια κραυγή;

Μάρτυρας: Όχι … είχε απόλυτη ησυχία αν υπήρχε καβγάς θα τον είχα ακούσει

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό, την επόμενη του εγκλήματος, που της έκανε εντύπωση. «Τον ρώτησα τι θα κάνεις τελικά και μου είπε, με απόλυτη ψυχραιμία, πως μετά το γεγονός θα καθυστερούσε το σπίτι που θα έχτιζαν. Τότε αναρωτήθηκα αν έχει πάρει ένα κουτί ηρεμιστικά ή αν είναι σε σύγχυση… Σκέφτηκα ότι κάτι δεν πάει καλά… Ήταν πολύ ψύχραιμος , δεν είχε συναίσθημα. Είχε έρθει σπίτι και δεν μου μίλησε ποτέ για την Καρολάιν… Του έστειλα μήνυμα ότι «η Καρολάιν θα είναι πάντα στην καρδιά μου» και δεν μου απάντησε ποτέ».

Η μάρτυρας περιγράφοντας την Καρολάιν έκανε λόγο για ένα «χαμογελαστό παιδί», «ευγενική» και «στοργική μητέρα» σημείωσε ωστόσο πως υπήρχαν σημεία που την προβλημάτιζαν και της δημιούργησαν την αίσθηση πως φοβάται. «Εκ των υστέρων θα πω ότι η Καρολάιν ζούσε σε ένα χρυσό κλουβί. Δεν ήταν ελεύθερη παρακολουθούσε κάθε βήμα ο σύζυγος της» κατέθεσε η μάρτυρας συμπληρώνοντας πως έμαθε ότι το ζευγάρι είχε στα κινητά του εφαρμογή παρακολούθησης.

Η δίκη συνεχίζεται στις 30 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα