Τέμπη - Βίντεο ντοκουμέντο: Οι τελευταίοι αποχαιρετισμοί και οι κινήσεις του μοιραίου σταθμάρχη

Τέμπη - Βίντεο ντοκουμέντο: Οι τελευταίοι αποχαιρετισμοί και οι κινήσεις του μοιραίου σταθμάρχη

Καρέ-καρέ οι κινήσεις του σταθμάρχη πριν και μετά από τη σύγκρουση των τρένων - τι κατέγραψε η κάμερα κλειστού κυκλώματος στο σταθμό της Λάρισας

Στη δημοσιότητα ήρθαν πλάνα από τις κάμερες του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών που καταγράφουν τους τελευταίους αποχαιρετισμούς συγγενών και φίλων με τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας «Intercity 62» λίγο πριν αυτοί επιβιβαστούν στο μοιραίο τρένο. Επιπλέον, βίντεο από την κάμερα κλειστού κυκλώματος στο σταθμό της Λάρισας καταγράφουν καρέ-καρέ τις κινήσεις του σταθμάρχη πριν και μετά από τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών. 

Στα πρώτα πλάνα από τον Σταθμό της Αθήνας φαίνεται μια μια μητέρα, μαζί με τον μικρό γιο της, να αποχαιρετούν το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας. Λίγο πιο δίπλα μια παρέα φίλων αγκαλιάζεται λέγοντας «αντίο». Οι κάμερες ασφαλείας δείχνουν ότι η ώρα είναι 19.11, δέκα περίπου λεπτά πριν την αναχώρηση του μοιραίου τρένου από την Αθήνα.  

Καρέ-καρέ οι κινήσεις του σταθμάρχη στη Λάρισα

Στο Σταθμό Λάρισας οι κάμερες ασφαλείας καταγράφουν καρέ-καρέ τις κινήσεις του σταθμάρχη στον σταθμό λίγα λεπτά μετά τις 21:15 το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Αρχικά, ο σταθμάρχης κάνει μια μικρή στάση στο γραφείο κίνησης και μετά προχωρά προς το κυλικείο και με ένα ποτήρι καφέ στο χέρι κατευθύνεται στο γραφείο για τη βάρδιά του.

Λίγο μετά τις 23:00, ο προαστιακός από τη Θεσσαλονίκη φτάνει στη Λάρισα, ενώ λίγο αργότερα καταγράφεται και η άφιξη του Intercity 62 στον συγκεκριμένο σταθμό. 

Στα πλάνα φαίνονται και οι κινήσεις άλλων μηχανοδηγών, όταν πληροφορήθηκαν για τη σύγκρουση λίγα χιλιόμετρα μετά τη Λάρισα. Φαίνονται «παγωμένοι» προσπαθώντας να καταλάβουν τι είχε συμβεί.

Επίσης, φαίνεται και η στιγμή που οι αστυνομικοί φτάνουν στο σταθμό της Λάρισας και βρίσκουν τον σταθμάρχη στο γραφείο του για να τον συλλάβουν. Μαζί τους και οι συνάδελφοι του σταθμάρχη που τους ρωτούν τι έχει συμβεί.

Δείτε το βίντεο από τον Alpha:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα