Θεσσαλονίκη: «Τη σκότωσα για να τη λυτρώσω, εκείνη μου το ζητούσε», λέει ο μητροκτόνος

Θεσσαλονίκη: «Τη σκότωσα για να τη λυτρώσω, εκείνη μου το ζητούσε», λέει ο μητροκτόνος

«Σκότωσε τη μητέρα του για να τη «λυτρώσει», υποστηρίζει ο 34χρονος μητροκτόνος που στις αρχές Απριλίου πυροβόλησε την 71χρονη στο κεφάλι και εγκατέλειψε το πτώμα της κοντά στα κοιμητήρια Χαλκηδόνας, μέσα στο αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει.

Ήταν καταζητούμενος επί 18 ολόκληρες ημέρες. Ο καθ΄ ομολογίαν μητροκτόνος από τη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε από ένοικο πολυκατοικίας και συνελήφθη, με τον ίδιο να ισχυρίζεται αποκλειστικά στο LIVE NEWS, πως σκότωσε τη μητέρα του όπως εκείνη του ζήτησε για να τη λυτρώσει.

«Το έκανα για να τη λυτρώσω»

«Η μητέρα μου δεν ήταν καλά, ειδικά τον τελευταίο καιρό. Είχε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και με παρακαλούσε να τη βοηθήσω να φύγει από τη ζωή γιατί δεν άντεχε και ήθελε να πάει να βρει τον πατέρα μου που ήταν νεκρός.

»Δέχτηκα να το κάνω για να τη λυτρώσω. Προσπάθησα να αυτοκτονήσω αλλά δεν τα κατάφερα. Περιπλανιόμουν, όχι γιατί ήθελα να κρυφτώ, αλλά για να βάλω τέλος στη ζωή μου με κάποιον τρόπο».

Ωστόσο, σε αυτόν τον ισχυρισμό οι αστυνομικοί είναι επιφυλακτικοί, καθώς, όπως λένε, στο σημείωμα που είχε αφήσει ο δράστης, δεν ανέφερε ποτέ κάτι τέτοιο.

Ο ισχυρισμός αυτός ήρθε μετέπειτα, σύμφωνα με την Αστυνομία, αφού στο σημείωμα αναφέρονταν μόνο το σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζαν και οι δυο τους.

Από την άλλη μεριά, ο ισχυρισμός ότι ο 34χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει, φαίνεται να επιβεβαιώνεται, αφού κατά τη σύλληψη και εξέτασή του, βρέθηκαν στους καρπούς του αμυχές.

Πώς τον ανακάλυψαν
Ο Δημήτρης Φύκατας ήταν ο άνθρωπος που έπεσε στην αντίληψή του πως ο 34χρονος δράστης βρισκόταν μέσα στην πολυκατοικία που διέμενε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Συνειδητοποίησε πως κάτι ύποπτο συμβαίνει. Ένας άντρας ρακένδυτος προσπαθούσε να κρυφτεί μέσα στο ασανσέρ και μαζί με έναν ακόμα ένοικο τον παγίδευσαν για να καλέσουν την αστυνομία.

«Από εδώ βγήκε ο δράστης, έκανε πως μιλούσε στο τηλέφωνο».

Ο 34χρονος ισχυρίστηκε πως βρισκόταν μέσα στην πολυκατοικία για μία υποτιθέμενη επίσκεψη, όμως έπεσε σε αντιφάσεις.

«Ζητήσαμε να μας δείξει το θυροτηλέφωνο που ήταν επίσκεψη όπως είπε κι έπεφτε σε αντιφάσεις ότι μπήκε μέσα να κάνει την ανάγκη του, ρωτούσα συνεχώς πράγματα, δεν γίνεται να είσαι άστεγος με κινητό αφής».

Μόλις έφτασε η αστυνομία, ο καθ΄ ομολογίαν μητροκτόνος παραδέχτηκε στις Αρχές την ταυτότητά του αλλά και τον φόνο της ίδιας του της μητέρας.

«Πρόκειται για μία οικογενειακή τραγωδία, διότι η ίδια η μητέρα απαίτησε να της αφαιρέσει τη ζωή. Η ίδια η μητέρα είναι εκείνη η οποία είπε ότι δεν αντέχω πλέον λόγω σοβαρότατων προβλημάτων υγείας και ψυχολογικών», λέει ο δικηγόρος του, Νικόλαος Πετρίδης.

Μετέφερε τη νεκρή μητέρα του 67 χιλιόμετρα μακριά
Στις 4 Απριλίου η αστυνομία λαμβάνει ένα τηλεφώνημα για ένα εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο στην Χαλκηδόνα. Ο 34χρονος είχε σκοτώσει τη μητέρα του και μετέφερε το άψυχο σώμα της 67 χιλιόμετρα μακριά από τον Κορινό Πιερίας όπου έγινε το φονικό, με αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει.

Η μητέρα του βρέθηκε μέσα σε μία λίμνη αίματος, όσο εκείνος παρέμενε εξαφανισμένος.

«Δεν το έκανε για να κρυφτεί, επέστρεψε και άφησε το όπλο του εγκλήματος στο σπίτι μέσα και ένα σημείωμα που εξηγούσε τους λόγους, επιχείρησε και να αυτοκτονήσει. Ο λόγος που μετακινήθηκε ήταν για να παραδώσει το άψυχο σώμα της μητέρας του στις Αρχές», λέει ο δικηγόρος του 34χρονου.

Ο καθ’ ομολογίαν μητροκτόνος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

Ο δικηγόρος του 34χρονου μητροκτόνου στο LIVE NEWS
Ο δικηγόρος του 34χρονου που σκότωσε τη μητέρα του, μίλησε στο LIVE NEWS του Mega για την υπόθεση, λέγοντας πως υπάρχει διαφορά ως προς την ποινή ανάλογα με το εάν έχει γίνει η ανθρωποκτονία μετά από απαίτηση του θύματος.

«Τα αποδεικτικά στοιχεία δεν θα μπορούσε να αποτελεί ένα απολογητικό υπόμνημα. Δεν καταγράφει κανείς υπό καθεστώς άγχους όσα έχει να πει. Αυτό που ισχυροποιεί το ότι του ζητήθηκε να βάλει τέρμα στη ζωή της μητέρας του, είναι το γεγονός πως δεν είχαν κανένα πρόβλημα μεταξύ τους. Ο νόμος είναι διαφορετικός. Στο άρθρο 209, ο νόμος προβλέπει την τέλεση της ανθρωποκτονίας με ποινή ισόβια κάθειρξης. Στο άρθρο 300 διαφοροποιείται και λέει πως ανθρωποκτονία που έχει γίνει μετά από απαίτηση του θύματος είναι πλημμέλημα και όχι κακούργημα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα