Τσίπρας: Στις 21 Μαΐου κόβουμε το πάρτι της διαπλοκής – Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών

Τσίπρας: Στις 21 Μαΐου κόβουμε το πάρτι της διαπλοκής – Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών

Σε προεκλογική του ομιλία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, τόνισε ότι είναι ανάγκη για πολιτική αλλαγή και ότι στις 21 Μαΐου αυτό το δράμα πρέπει να τελειώσει.

Ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκώντας δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δικαιολογίες του ότι δήθεν δεν ήξερε ούτε για τις υποκλοπές, ούτε για τη θνητότητα στις ΜΕΘ μετά από λοίμωξη κορoνοϊού, ούτε για τις business του Πάτση ούτε για τα δισ. ευρώ των απευθείας αναθέσεων αναφέρθηκε εκτενώς και στα υπόλοιπα σκάνδαλα της ΝΔ.

«Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ένα δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό σε debate ώστε να μάθουν οι πολίτες τα σχέδια του κάθε κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας έκανε άνοιγμα ακόμη και στους μετριοπαθείς δεξιούς, λέγοντας ότι «ακόμη και οι συντηρητικοί πολίτες δυσφορούν με την υποβάθμιση της κυβέρνησης».

Αφού σημείωσε ότι η ΝΔ έχει δημοκρατική ιστορία, σημειώνοντας ότι νομιμοποίησε το ΚΚΕ, πρόσθεσε: «Είναι δυνατόν η ΝΔ να εκφράζεται από υπουργούς όπως ο κ. Πλεύρης, ο κ. Γεωργιάδης και ο πρώην γραμματέας της νεολαίας ΕΠΕΝ, κ. Βορίδης; Είναι δυνατόν το κόμμα αυτό, με αυτή την ιστορία, να έχει οδηγήσει σε αυτή την καταρράκωση του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας; Αυτή η κυβέρνηση μετατρέπεται σε κυβέρνηση μίας εταιρείας, Μητοστάκης ΑΕ».

«Θα κόψουμε το πάρτι της διαπλοκής για να χρηματοδοτήσουμε τις ανάγκες της κοινωνίας», ξεκαθάρισε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας που έκανε λόγο για ρεαλιστικό στόχο της μείωσης των τιμών και επανέλαβε την ανάγκη για επανκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ρεαλιστικό σχέδιο ύπαρξης δημόσιου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα αλλά και για τον ρεαλιστικό στόχο για ένα νέο ΕΣΥ με μισθούς αξιοπρέπειας για τους ανθρώπους που στέκονται στην πρώτη γραμμή.

Τσίπρας: «Αυτά τα 4 χρόνια ότι ήταν όρθιο διαλύθηκε στο σύστημα υγείας»

«Αυτά τα 4 χρόνια ότι ήταν όρθιο διαλύθηκε στο σύστημα υγείας» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός και υπενθύμισε ότι σε μνημομνιακές συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έβαλε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους στον σύστημα υγείας και έγινε και πλεονασματικό.

Ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον στόχο «να καταργήσουμε τους άρρωστους δεσμούς του κράτους με τις εστίες της διαπλοκής» και στην αναβάθμιση του ρόλου των δημοσίων υπαλλήλων.

«Κατάντησαν την ΕΥΠ και την ΕΛ.ΑΣ. αντί να καταπολεμούν το έγκλημα να συνεργάζονται με αυτούς» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι η «ΕΥΠ των ημερών μας παρακολουθούσαν τη Greek mafia τώρα διοικείται από την Greek mafia».

Τσίπρας: «Η δικαιοσύνη δεν είναι απλά ένα σύνθημα για μας»

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «Η δικαιοσύνη δεν είναι απλά ένα σύνθημα για μας. Δεν είναι σημαία ευκαιρίας. Η δικαιοσύνη είναι η ψυχή μας» και αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του: «Ένα πρόγραμμα που συνοψίζεται σε: Αύξηση μισθών. Μείωση τιμών. Ρύθμιση χρεών. Δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος».

Ακολούθως έθεσε το ερώτημα, «είναι ρεαλιστικοί αυτοί οι στόχοι και υπάρχουν δυνατότητες να γίνουν πράξη; Μήπως είναι, όπως λέει η προπαγάνδα του καθεστώτος, απλώς προεκλογικές υποσχέσεις». Δίνοντας την απάντηση ξεκαθάρισε: «Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να χρηματοδοτήσουμε τη δικαιοσύνη. Όχι τους ολιγάρχες».

Διαβεβαίωσε ότι η υλοποίηση του προγράμματός του είναι εφικτή: «Ναι, είναι» είπε και πρόσθεσε: «Εμείς θα κόψουμε από την σπατάλη και την διαφθορά και θα χρηματοδοτήσουμε τις ανάγκες του λαού. Αυτοί που σπαταλούν δισεκατομμύρια σε απευθείας αναθέσεις, απονέμουν ασυλία στους τραπεζίτες, διοχετεύουν δισεκατομμύρια στην ολιγαρχία, δεν δικαιούνται να ισχυρίζονται ότι δεν είναι ρεαλιστικό να επενδύσουμε χρήματα του λαού για το λαό».

Ακολούθως ρώτησε, «είναι ρεαλιστικός στόχος το δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος;» και έκανε αναδρομή από την εποχή Σημίτη: «Μπορούμε και θα διαψεύσουμε όλα τα στερεότυπα ότι αυτό το κράτος δεν αλλάζει. Ο Σημίτης υποσχέθηκε εκσυγχρονισμό του και απέτυχε. Ο Καραμανλής υποσχέθηκε επανίδρυσή του και απέτυχε. Ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε επιτελικό κράτος και τελικά δημιούργησε ένα ιδιόκτητο, αναποτελεσματικό, άδικο, ακόμα και επικίνδυνο για τις ζωές των ανθρώπων κράτος».

«Εμείς όμως δεν είμαστε, ούτε νομείς, ούτε ιδιοκτήτες, ούτε διανομείς αυτού του κράτους. Για αυτό και μπορούμε να βάλουμε κανόνες διαφάνειας και ισονομίας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τσίπρας: «Δεν θα ανεχθούμε τουρκοαιγαίο»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην τουρκική καμπάνια με την ορολογία Turkeagean και υπογράμμισε για τον Κ. Μητσοτάκη: «Δύο σήματα κατάφερε να καθιερώσει το Turkeagean και το κουταλοπίρουνο για την κυβέρνησή του».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για την Turkaegean: «Πριν από ένα χρόνο, είχαμε όλοι δει έκπληκτοι τη διαφημιστική καμπάνια της Τουρκίας για το Αιγαίο, με τον τίτλο ‘Turkaegean’. Η απροετοίμαστη κυβέρνησή μας, τότε είχε πει τότε ότι έφταιγε… ένας υπάλληλος, και δήθεν θα έκαναν έρευνα και θα τον έβρισκαν» είπε.

«Πέρσι, λοιπόν, είχαν υποσχεθεί ότι θα έκαναν τα πάντα για να μη συνεχιστεί η καμπάνια Turkaegean και να ανακληθεί το σήμα. Φέτος, η Τουρκία διαφημίζει κανονικότατα το «τουρκοαιγαίο» σε όλο τον κόσμο. Μετά τον αμερικανικό Τύπο, χθες είχαμε ολοσέλιδες καταχωρίσεις στη γαλλική Le Monde!» συνέχισε.

«Ο κ. Μητσοτάκης ταΐζει εξοπλιστικά πολλών δισ. τους υπερπατριώτες, αλλά την ίδια στιγμή αδυνατεί να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα, αφήνοντας την Τουρκία να καπηλεύεται το Αιγαίο διεθνώς, ως τουριστικό προορισμό. Τελικά δύο σήματα κατάφερε να κατοχυρώσει ο κ. Μητσοτάκης μέσα σε 4 χρόνια: Το Turkaegean για να διαφημίζεται η Τουρκία και το κουταλοπίρουνο για την κυβέρνησή του» συνέχισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας για τα εθνικά θέματα

Μιλώντας για τα εθνικά σημείωσε: «Το 2015 παραλάβαμε στα βόρεια σύνορά μας μία χώρα που όλοι την αποκαλούσαν ‘Μακεδονία’. Το 2019 παραδώσαμε το Μακεδονικό λυμένο, παίρνοντας πίσω το Όνομα, τα Σύμβολα, την Ιστορία μας. Το 2019 παρέλαβαν από εμάς Αιγαίο. Το 2023, τους προειδοποιούμε, δε θα παραλάβουμε Τουρκοαιγαίο – δε θα ανεχθούμε Τουρκοαιγαίο. Αυτή η ιστορία της ανικανότητας, της αχρηστείας που μας παρουσιάστηκε ως αριστεία, τελειώνει στις 21/5».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι δεν ζητά δεύτερη ευκαιρία, όπως συχνά λέγεται, αλλά πρώτη, αφού δεν θα έχει την επιστασία της Τρόικας. Υπογράμμισε ότι, ακόμη και έτσι, κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει πως η κυβέρνησή του παρέδωσε καμένη γη, αφού έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια και παρέδωσε γεμάτο ταμείο με 37 δισ. και καθαρό ορίζοντα στην επόμενη κυβέρνηση.

πηγή: thestandard.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα