Άρειος Πάγος: Εισαγγελική παραγγελία για μέτρα προστασίας της 12χρονης από τον Κολωνό

Άρειος Πάγος: Εισαγγελική παραγγελία για μέτρα προστασίας της 12χρονης από τον Κολωνό

Η αρμόδια για την προστασία των ανηλίκων αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Ανηλίκων Λευκάδας ζήτησε αυξημένη επιτήρηση της 12χρονης από τον Κολωνό, μετά τις καταγγελίες τής οικογένειάς περί προσπάθειας εκφοβισμού της ανήλικης προκειμένου να μην αποκαλύψει και άλλα πρόσωπα που την κακοποίησαν σεξουαλικά.

Η εκ των δυο συνηγόρων της 12χρονης Αντωνία Λεγακη έχει κάνει λόγο για διαδοχικές απειλές και επιθέσεις που δέχεται η 12χρονη και τα αδέρφια της, το τελευταίο διάστημα. Ακόμη, η ανήλικη έχει δεχθεί επίθεση με μαχαίρι στο σπίτι που διαμένει με τη θεία της και υπέβαλλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Παράλληλα, η 12χρονη ζητά από την Ανακρίτρια να δώσει νέα κατάθεση στην οποία θα κατονομάσει 6 ή 7 νέα πρόσωπα που την έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά.
Η εκ των συνηγόρων της οικογένειας της 12χρονης, Αντωνία Λεγάκη, υπέβαλε σήμερα εκ νέου αίτημα στην Ανακρίτρια της υπόθεσης, προκειμένου το κορίτσι να δώσει συμπληρωματική κατάθεση για πρόσωπα που έχουν παραμείνει εκτός του διωκτικού μηχανισμού και συμμετείχαν στην σεξουαλική κακοποίηση που έχει υποστεί.

Η κ. Λεγάκη μετέβη στο ανακριτικό γραφείο, όπου επανέφερε το αίτημα της 12χρονης για συμπληρωματική κατάθεση. Το αίτημα είχε υποβληθεί ξανά πριν περίπου ένα δεκαήμερο από την έτερη συνήγορο Ασπασία Ταραχοπούλου και είχε απορριφθεί ως αόριστο από την δικαστική λειτουργό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα