Συγκλονίζει ο 20χρονος Ανδρέας Αλικανιώτης: Με στοιχειώνει η μυρωδιά του καμένου

Συγκλονίζει ο 20χρονος Ανδρέας Αλικανιώτης: Με στοιχειώνει η μυρωδιά του καμένου

Ο «ήρωας» των Τεμπών, ο 20χρονος Ανδρέας Αλικανιώτης, που επέζησε και έσωσε 10 άτομα από το φονικό τρένο, μιλά με όλη του την οικογένεια στην εκπομπή «Ελένη».

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασαν και για το πώς αντιμετωπίζουν αυτό που τους συνέβη μέρες μετά την τραγωδία.

Η μητέρα του, συγκλονίζει και με λυγμούς εξιστορεί ότι αφού ήξερε ότι το παιδί της είναι καλά, ο μεγαλύτερος εφιάλτης της ήταν να αντικρύσει στο σημείο μάνες που δεν είχαν βρει τα παιδιά τους, όπως εκείνη.

Η μητέρα του Ανδρέα, Φοντάνα Βλάχου σχολίασε: «Ο Ανδρέας βγήκε αλώβητος μέσα από την κόλαση. Είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει. Δεν θέλω να μου πάθει κανένα από τα παιδιά μου ούτε μια γρατζουνιά. Δεν υπάρχουν λόγια να πεις σε αυτές τις γυναίκες. Προσευχόμουν να μην τις αντικρύσω όταν θα αγκάλιαζα το δικό μου παιδί».

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης ανέφερε: «Σκεφτόμουν ότι βλέπω όνειρο ή όντως βρίσκομαι στον αέρα, αλλά και ότι πρόκειται να φύγω χωρίς να χαιρετίσω τους δικούς μου. Ένιωσα ότι αν δεν πεθάνω εκείνη τη στιγμή θα πεθάνω αργά και βασανιστικά από τη φωτιά. Με στοιχειώνει η μυρωδιά του καμένου. Δεν μπορεί να εξαρτώνται τόσες ζωές από ένα κουμπί και ένα κλειδί».

«Είχα πρόσκληση να μπω στο πυροσβεστικό σώμα χωρίς εξετάσεις, με κάλεσε και ο υπουργός Ναυτιλίας», ανέφερε ο Ανδρέας Αλικανιώτης.

Ο Διάνυσης Αλικανιώτης, πατέρας του Ανδρέα δήλωσε: «Από τη μια στιγμή στην άλλη συνειδητοποιείς ότι μπορεί να μην έχεις το παιδί σου».

Η αδελφή του Ανδρέα, Αδαμαντία Αλικανιώτη είπε: «Στεναχωριέμαι πάρα πολύ και θρηνώ για τις οικογένειες που έχουν χάσει παιδιά στην ηλικία μας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα