Τραγωδία στα Τέμπη: Μαζικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα - Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Τραγωδία στα Τέμπη: Μαζικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα - Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Με μαύρα μπαλόνια, στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, γέμισε το πρωί της Κυριακής το Σύνταγμα.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας άρχισε με τις ομιλίες μελών των συνδικαλιστικών οργανώσεων των σιδηροδρομικών, ενώ λίγα λεπτά μετά την προγραμματισμένη έναρξη στις 11 τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

«Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», ήταν ένα από τα κυριότερα συνθήματα στα πανό των διαδηλωτών.

Συλλαλητήριο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Μέλη του ΚΚΕ ανάρτησαν πανό για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στον Λευκό Πύργο.

«Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», ανέφερε το πανό που έμεινε αναρτημένο για περίπου μισή ώρα.

«Ήρθαμε στον Λευκό Πύργο για μια ειρηνική κινητοποίηση ώστε να αναρτήσουμε ένα πανό για την τραγωδία στα Τέμπη και είδαμε ξανά μια άγρια καταστολή», δήλωσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, ο οποίος συμμετείχε στο συλλαλητήριο.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σύμφωνα με την Τροχαία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας.  

Υπενθυμίζεται πως σε 24ωρη απεργία έχει προχωρήσει σήμερα, Κυριακή, στις Γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης ΣΤΑΣΥ ΑΕ, απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.

Ταυτόχρονα, το Σωματείο ενημερώνει ότι οι συρμοί θα κινηθούν από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ., προς διευκόλυνση της προσέλευσης των διαδηλωτών στη συγκέντρωση.

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα