Νέα Ιωνία: Στα ίχνη της σκληρής συμμορίας L που σκότωσε ανυποψίαστο θαμώνα βρίσκεται η αστυνομία

Νέα Ιωνία: Στα ίχνη της σκληρής συμμορίας L που σκότωσε ανυποψίαστο θαμώνα βρίσκεται η αστυνομία

Στα ίχνη των σκληρών κακοποιών που πυροβόλησαν στην γεμάτη κόσμο καφετέρια στη Νέα Ιωνία και σκότωσαν έναν ανυποψίαστο άνδρα που έπινε τον καφέ του, βρίσκεται η αστυνομία. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για τα μέλη της ομάδας L. Μιας ολιγομελούς ομάδας κακοποιών - όχι πάνω από 10 άτομα - που εμπλέκεται σε προστασίες νυχτερινών κέντρων, σε εμπορία ναρκωτικών και εκβιασμούς ενώ κάποια από τα μέλη της συμμορίας έκαναν τους σωματοφύλακες σε γνωστούς Έλληνες τράπερ.
Ξετυλίγεται το κουβάρι για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία, με θύμα έναν 37χρονο υδραυλικό.

Σκληρή συμμορία με δράση στο κέντρο της Αθήνας και κομμάτι τις αλβανικής μαφίας που στους κόλπους της τα τελευταία χρόνια έχει ξεσπάσει πόλεμος φέρεται να βρίσκεται πίσω από το αιματηρό επεισόδιο στην καφετέρια της Νέας Ιωνίας το βράδυ της Τετάρτης.

Οι δράστες φαίνεται πως απασχολούν τις αρχές από το 2020 και κάποιοι από αυτούς, 3 συγκεκριμένα από τη συμμορία έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ ένας από αυτούς κατηγορείται σε υπόθεση που είχε φυλακισμένη στο σπίτι του μία κοπέλα το 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος που κατηγορείται και για το φονικό στη Νέα Ιωνία, είχε φυλακισμένη την κοπέλα και την εξέδιδε για 150 ευρώ κάθε φορά. Μάλιστα την υποχρέωνε να βρίσκεται με «πελάτες» 4 και 5 φορές την ημέρα. Η αστυνομία ωστόσο τον είχε αφήσει και κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Αναφορικά με το πανάκριβο μαύρο τζιπ που βρέθηκε έξω από την καφετέρια και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς, φαίνεται πως είναι νοικιασμένο αλλά από μια εταιρεία φάντασμα. Οι δράστες εγκατέλειψαν το τζιπ κατά τη φυγή τους μετά το φονικό.

Είχαν μάλιστα έρθει στην καφετέρια με δικά τους αυτοκίνητα, μεταξύ αυτών και ένα  ασημί πολυτελές αμάξι, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Γκύζη και το περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί.

Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας είναι αλλοδαπός και ο γιος του είναι ο 16χρονος που μαχαιρώθηκε από συμμορία ανηλίκων στα Πατήσια, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση ενώ έχει ξεφύγει τον κίνδυνο.

Η ομάδα των σκληρών κακοποιών, η ομάδα «L» έχει τατουάζ το εν λόγω γράμμα στο μπράτσο, φοράνε δαχτυλίδια σε όλα τα δάχτυλα και χοντρές καδένες στον λαιμό.

Γνώριμοι των Αρχών είναι οι πρωταγωνιστές του αιματηρού επεισοδίου σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία όπου βρήκε τραγικό θάνατο ένας 37χρονος θαμώνας από αδέσποτες σφαίρες.

Πρόκειται για μέλη γνωστής συμμορίας στην Αστυνομία.

Το “L” που έχει ως όνομα η συμμορία είναι το πρώτο όνομα κάποιων λέξεων. Είναι μία ομάδα που προσδιορίζεται από την αστυνομία από το όνομα ενός νυχτερινού κέντρου στα Σεπόλια. Είναι μία ομάδα περίπου 15 ατόμων, αλλοδαπών, με ποινικό παρελθόν, ναρκωτικά, εκβιάσεις, σωματεμπορίες. Οι 4-5 εξ αυτών είναι οι πιο δραστήριοι και έχουν επαφές με αλλοδαπούς κρατούμενους σε φυλακές της χώρας».

Είναι μία δράση που έχει επιβεβαιωθεί εδώ και 1,5 χρόνο από την ΕΛΑΣ, από το τμήμα εκβιαστών και το οργανωμένο έγκλημα. Ήταν σε κλοιό παρακολούθησης αλλά δεν είχαν υπάρξει κάποιες συνολικές έρευνες από την Ασφάλεια Αττικής, γιατί κατηγορούνται για κάποια αδικήματα αποσπασματικά. Υπήρχε μία δράση και ήταν και σωματοφύλακες σε κάποιους τράπερς και συμμετείχαν σε επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό σε μουσικές εκδηλώσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα