Καρναβάλι: Πλήθος κόσμου δύο χρόνια μετά την πανδημία – Ξέφρενο γλέντι

Κέφι, γλέντι, χορός και μουσική στο τέρμα. Πάνω από 15.000 μικροί καρναβαλιστές «πλημμύρισαν» την Πάτρα χωρισμένοι σε 94 γκρουπ συνοδεία πολλών καρναβαλικών αρμάτων.

Πάτρα
Μικροί και μεγάλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης χορεύοντας στον ρυθμό της Αποκριάς.

«Ξεκινάμε με το καρναβάλι των μικρών σήμερα. Η χαρά των παιδιών μας είναι και η χαρά της πόλης μας διότι τα παιδιά είναι η πόλη και ετοιμαζόμαστε για τα μεγαλύτερα παιδιά», δήλωσε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

«Για όλους εμάς είναι μία μεγάλη ευκαιρία να ξαναζήσουμε το πατρινό καρναβάλι έτσι όπως του αξίζει, χωρίς περιορισμούς, χωρίς προβλήματα, με πολύ κέφι», ανέφερε ο περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Χιλιάδες επισκέπτες έχουν φτάσει στην αχαϊκή πρωτεύουσα ενώ αναμένεται τις επόμενες μέρες να φτάσουν εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες.

Νίκαια
Μετά από δύο χρόνια περιορισμών, το καρναβάλι της Νίκαιας επιστρέφει δυναμικά. Πάνω από 4.000 καρναβαλιστές πήραν μέρος στην παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων, με μικρούς και μεγάλους να ευχαριστιούνται το ξέφρενο γλέντι.

«Είναι μεγάλη χαρά για όλους μας που επιτέλους επιστρέφουμε σε κλίμα αποκριών και καρναβαλιού. Το καρναβάλι το δικό μας είναι ένα καρναβάλι της πόλης και έχει σημασία όλη η πόλη να συμμετέχει και να το χαίρεται. Αυτό προσπαθούμε να δώσουμε και αυτό νομίζω πετυχαίνουμε όλα αυτά τα χρόνια», λέει ο δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης.

Στην παρέλαση συμμετείχαν πολλά σχολεία, σύλλογοι και φορείς της Νίκαιας.

Το γλέντι συνεχίστηκε στην πλατεία Περιβολάκι και την επόμενη Κυριακή αναμένεται να πάρουν μέρος στην παρέλαση στο Ρέντη πάνω από 6.000 καρναβαλιστές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα