Καλλιτέχνες: Έκαναν κηδεία στον πολιτισμό – Πορεία με κηδειόχαρτα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των καλλιτεχνών για το Προεδρικό Διάταγμα σχετικά με τα πτυχία τους. Σήμερα ηθοποιοί ντυμένοι στα μαύρα, έκαναν πορεία με κηδειόχαρτα στα χέρια και πανό.

Η κηδεία» του πολιτισμού

Μαυροφορεμένοι καλλιτέχνες κουβαλούν φέρετρα, κρατώντας κηδειόχαρτα και πανό, φορώντας μαύρα γυαλιά και μαντήλια στο κεφάλι, κλαίνε δυνατά και «κηδεύουν» όπως λένε, τον πολιτισμό, με πένθιμη μουσική υπόκρουση.

Οι καλλιτέχνες που την Τετάρτη συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό, βγήκαν και σήμερα στους δρόμους ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας για τις ειδικότητες των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι τα πτυχία τους δεν αναγνωρίζονται από το ελληνικό δημόσιο.

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έβγαλε ανακοίνωση και είπε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση που θα θεραπεύει τα προβλήματα που προκάλεσε το προεδρικό διάταγμα 85», ανέφερε ο Κώστας Κεχαγιόγλου, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος.

Το δρώμενο διαμαρτυρίας των καλλιτεχνών συνεχίστηκε στο Σύνταγμα, όπου με δάκρυα στα μάτια και μοιρολόγια με συμβολικό χαρακτήρα, τοποθέτησαν το φέρετρο μπροστά στη Βουλή και στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Οι καλλιτέχνες, όπως λένε, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να βεβαιωθούν ότι η νομοθετική ρύθμιση που τους αφορά θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα