ΕΜΑΚ: Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι Έλληνες διασώστες

ΕΜΑΚ: Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι Έλληνες διασώστες

Έλληνες πυροσβέστες και διασωστές αναχωρούν από το αεροδρόμιο στα Άδανα.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής διάσωσης επιστρέφουν απόψε στη χώρα μας έχοντας για παρακαταθήκη τις ανθρώπινες ζωές που έβγαλαν κάτω από τα χαλάσματα στην Τουρκία. 

Τους διασώστες, μέσω ανάρτησης του, ευχαρίστησε για την προσφορά τους και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για επτά μέρες δούλεψαν μέρα και νύχτα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Έφυγαν με τον απογευματινό ήλιο της Τουρκίας να τους συνοδεύει μέχρι το αεροδρόμιο του Ιντσιρλικ όπου φόρτωσαν τον εξοπλισμό τους σε ένα στρατιωτικό αεροπλάνο.

 Οι άνθρωποι που έσωσαν ζωές έφυγαν από τη γειτονική χώρα, έχοντας την ελληνική σημαία στα οχήματα τους αλλά και τον σεβασμό της τουρκικής γνώμης για τα όσα προσέφεραν. Όσα είδαν όμως, γύρω αλλά και κάτω από τα συντρίμμια, θα τα κουβαλάνε για χρόνια στο μυαλό τους.

Η ελληνική αποστολή αργά το βράδυ της Κυριακής θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Σεισμός: «Ευτυχώς που υπάρχετε», είπε Τούρκος αξιωματικός στην ΕΜΑΚ

Οι Τούρκοι αναγνωρίζουν και είναι ευγνώμονες για τη συνδρομή της αποστολής της ελληνικής ΕΜΑΚ στην Τουρκία μετά το χτύπημα του σεισμού. Συγκινητική ήταν σήμερα η συνάντηση Τούρκων αξιωματικών με τους άνδρες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι έσπευσαν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για τη βοήθειά τους. 

Ένας Τούρκος στρατηγός της στρατοχωροφυλακής ευχαρίστησε τις ελληνικές δυνάμεις, λέγοντας:

«Να ξέρουν οι Έλληνες φίλοι μας ότι οι Τούρκοι, τα αδέρφια τους, αν - Θεός φυλάξοι - συμβεί κάτι, θα είμαστε οι πρώτοι που θα σπεύσουμε. Μόνο με αλληλοϋποστήριξη μπορεί να αντιμετωπιστούν τέτοιες καταστροφές. Ο σεισμός επηρέασε 10 πόλεις. Ευτυχώς που υπάρχετε».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα