Τουρκία σεισμός: Συγκλονίζει ο πυροσβέστης της ΕΜΑΚ Κώστας Νίκας - Ίδιο αίμα, ίδιος πόνος, ίδια θλίψη

Τουρκία σεισμός: Συγκλονίζει ο πυροσβέστης της ΕΜΑΚ Κώστας Νίκας - Ίδιο αίμα, ίδιος πόνος, ίδια θλίψη

«Ίδιο αίμα, ίδια σάρκα, ίδιος πόνος, ίδια θλίψη, και ίδιος σπαραγμός. Όπως όμως είναι ίδια η ελπίδα και μια μεγάλη αγκαλιά», έγραψε ο Κώστας Νίκας.

Με αυτή τη συγκλονιστική ανάρτηση στο Facebook, ο Κώστας Νίκας, ένα από τα μέλη της πρώτης αποστολής της ΕΜΑΚ, περιγράφει τα συναισθήματα του για τον σεισμό στην Τουρκία και τα όσα βίωσε εκεί όλες αυτές τις ημέρες.

Συγκεκριμένα, ένας από τους πυροσβέστες που ταξίδεψαν άμεσα για την Τουρκία, είναι γιος του πυροσβέστη ο οποίος το 1995 είχε απεγκλωβίσει τον 11χρόνο τότε Ανδρέα από τα ερείπια του κτηρίου στο Αίγιο, που είχε καταρρεύσει μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ.

Ο λόγος για τον Κώστα Νίκα, ο οποίος είναι μηχανικός του πυροσβεστικού σώματος, και έσπευσε στην Τουρκία για βοήθεια. Ο πατέρας του, Παναγιώτης Νίκας, πριν από 28 χρόνια, είχε απεγκλωβίσει ζωντανό 21 ώρες μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στο Αίγιο, τον 11χρονο τότε Ανδρέα Μπογδάνο.

 
Τέλος, ο Κώστας Νίκας μαζί με τον επικεφαλής της ομάδας Δημήτρη Ρούπα, ήταν τα δύο μέλη της ομάδας που σύρθηκαν μέσα στα συντρίμμια στο Χατάι, προκειμένου να σώσουν την 7χρονη αδερφή της 8χρονης Φατμά που είχε εντοπιστεί πρώτη αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα