Θρήνος στην κηδεία του Σμηναγού Τσιτλακίδη: Στάθη μου, η κραυγή της μητέρας του

Θρήνος στην κηδεία του Σμηναγού Τσιτλακίδη: Στάθη μου, η κραυγή της μητέρας του

«Στάθη μου», η κραυγή της μητέρας του άτυχου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, που βαδίζει υποβασταζόμενη προς τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου τελείται η κηδεία του, αντηχεί στον Γρανίτη Δράμας. Η μητέρα του κοιτά συνεχώς τον ουρανό και ψέλλίζει «ψηλά ψηλά».

Μαζί της και η σύντροφός του άτυχου κυβερνήτη, η οποία κρατώντας μία κοινή τους φωτογραφία στην αγκαλιά της, δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το τραγικό παιχνίδι που της έχει παίξει η μοίρα. Σε λίγες ημέρες θα ανέβαιναν τα σκαλιά της Εκκλησίας...

Λίγο πριν από τις 11.30 έφτασε η σορός του Ευστάθιου Τσιτλακίδη στην εκκλησία, μπροστά από τα παραταγμένα αγήματα, και υπό τον ήχο παρατεταμένων χειροκροτημάτων και πένθιμων ύμνων.

Την ίδια ώρα δεκάδες στεφάνια «πλημμύρισαν» τον Ιερό Ναό, ενώ πλήθος κόσμου απότισε φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Ίκαρο, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε ολόκληρη την περιοχή από χθες.

Το «παρών» στην κηδεία έδωσαν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο παρέστη επίσης στην κηδεία του σμηναγού.

Στεφάνι από την οικογένεια Μπαλταδόρου
Η οικογένεια του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδόρου, πιλότου του μοιραίου Mirage 2000-5, που βρήκε τραγικό θάνατο μετά την συνετρίβη του αεροσκάφους το 2018, ύστερα από προσπάθεια προσγείωσης έστειλε και αυτή στεφάνι.

Η οικογένεια του άτυχου σμηναγού αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να μοιράσει μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα σε όσους θα βρίσκονται εκεί για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους Στάθη. Η σορός του άτυχου Σμηναγού θα είναι ντυμένη με γαμπριάτικα.

Σύμφωνα με το έθιμο και επειδή ο Στάθης Τσιτλακίδης δεν πρόλαβε να παντρευτεί είναι σαν καλούν συγγενείς, φίλους και όλη την Ελλάδα σε έναν διαφορετικό «γάμο» του αγαπημένου τους παιδιού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα