Ρίγη συγκίνησης για το πώς τίμησε τους ήρωες πιλότους η 117 ΠΜ – Βαθύτατο το «δέσιμο» των φαντομάδων

Ρίγη συγκίνησης για το πώς τίμησε τους ήρωες πιλότους η 117 ΠΜ – Βαθύτατο το «δέσιμο» των φαντομάδων

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίσσονται, τις τελευταίες μέρες, στην 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας, όπου υπηρετούσαν οι ήρωες πιλότοι Στάθης Τσιτλακίδης και Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας. Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Πελοπόννησος, ο βουβός πόνος είναι διάχυτος σε όλη τη μονάδα, αλλά και το πείσμα ευδιάκριτο, για συνέχιση της ύψιστης αποστολής τους στα εναέρια χνάρια των δύο συναδέλφων τους.

Οι τρόποι που επέλεξαν ν΄ αποδώσουν τιμές στους δύο νεκρούς, προκαλούν ανατριχίλα. Σε ατμόσφαιρα κατανυκτικής σιωπής απογειώθηκε ένα «Φάντομ F – 4» και οι δύο πιλότοι του έκαναν ακριβώς την ίδια εναέρια διαδρομή που είχαν πραγματοποιήσει το πρωί της περασμένης Δευτέρας οι εκλιπόντες συνάδελφοί τους. Απέδωσαν την τιμή που όλοι ένιωθαν ως την πλέον ενδεδειγμένη και τους συνόδευσαν στους ουρανούς. Και μετά, όλοι κατευθύνθηκαν στον χώρο των σωστικών, όπου φυλάσσονται οι φοριαμοί των απολεσθέντων πιλότων, κρατώντας ένα λουλούδι στο χέρι. Πλέον τα δύο ντουλάπια, του Στάθη και του Μάριου – Μιχαήλ, θα παραμείνουν ανέπαφα για πολύ καιρό, ακολουθώντας πιστά την παράδοση.

Βαθύτατο το «δέσιμο» των φαντομάδων
«Η αίσθηση του καθήκοντος και το καθημερινό «φλερτ» με τον κίνδυνο έχουν ανυψώσει τη συναδελφικότητά τους πάνω από την ατμόσφαιρα, τη στρατόσφαιρα και την ιονόσφαιρα. Στον ουρανό…!» γράφει η εφημερίδα.

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας
Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η κηδεία του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, του κυβερνήτη του F-4 Φάντομ που έπεσε νότια της Ανδραβίδας.

Ο κυβερνήτης του Φάντομ, που σηκώθηκε από τη βάση της Ανδραβίδας, θα κηδευτεί στις 12 το μεσημέρι εκεί που γεννήθηκε και μεγάλωσε, στο Νευροκόπι Δράμας. Η τελετή θα γίνει στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Το «παρών» στην κηδεία θα δώσουν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος που θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση.

Δείτε ακόμα