Ρόδος: Τι κατέθεσε η 44χρονη μητέρα που είχε εξαφανιστεί - Αναπάντητα ερωτήματα

Ρόδος: Τι κατέθεσε η 44χρονη μητέρα που είχε εξαφανιστεί - Αναπάντητα ερωτήματα

Δεν έχουν δοθεί ακόμα απαντήσεις για τις συνθήκες εξαφάνισης της 44χρονης μητέρας στη Ρόδο. Η Ελένη Ευθυμίου, όπως λέγεται, βρέθηκε ζωντανή το μεσημέρι του Σαββάτου από Ισραηλίτη περιπατητή, στην αγροτική περιοχή «Παναγιά» μεταξύ Μασάρων και Καλάθου.

Εμφανώς ταλαιπωρημένη και εξαντλημένη, η 44χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου υπεβλήθη σε σειρά εξετάσεων για να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγεία της. Νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου μέχρι να ανακάμψει. Από την ιατροδικαστική εξέταση, στην οποία υποβλήθηκε, δεν προέκυψαν σημάδια κακοποίησής της.

Τι κατέθεσε η 44χρονη μητέρα στους αστυνομικούς

Την Κυριακή, όπως αναφέρει η «Δημοκρατική» έδωσε κατάθεση σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου. Ωστόσο, όπως αναφέρουν σχετικές πηγές, η 44χρονη δεν ήταν σε θέση να δώσει πληροφορίες ούτε για τη διαδρομή που ακολούθησε, ούτε για το πώς βρέθηκε στην δύσβατη περιοχή όπου εντοπίστηκε.

Όπως προκύπτει, δε, από τις απαντήσεις που έδωσε στους αστυνομικούς, η 44χρονη είχε την αίσθηση ότι απουσίαζε μόλις μια ημέρα από το σπίτι της. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είπε στους αστυνομικούς, πως είχε την εντύπωση ότι έλειπε μόλις ένα βράδυ από το σπίτι της, παρόλο που είχαν περάσει έξι ημέρες από τη στιγμή της εξαφάνισής της. Η ίδια δεν είναι σε θέση να θυμηθεί πολλά πράγματα για το τι συνέβη αυτό το χρονικό διάστημα.

Η 44χρονη ανέφερε ότι την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, η κόρη της δεν ήθελε να πάει στο σχολείο και τελικά αφού την έπεισε μετέφερε το παιδί στο πρώτο διάλειμμα και στη συνέχεια, πήγε όπως είπε στους αστυνομικούς, να ανάψει τα καντηλάκια σε εκκλησάκι χωρίς όμως να είναι σε θέση να προσδιορίσει σε ποιο.

Σε ερώτηση των αστυνομικών αν έψαχνε το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου απάντησε καταφατικά, αλλά δεν θυμάται αν το βρήκε ή όχι. Είπε ότι πήγε σε πολλά εκκλησάκια οδηγώντας η ίδια το αυτοκίνητό της. Όταν ρωτήθηκε αν θυμάται να πέφτει με το αυτοκίνητο στη χαράδρα όπου βρέθηκε, είπε ότι δεν θυμάται, ούτε θυμάται να ήταν κάποιος άλλος μαζί της στο αυτοκίνητο.

Ανέφερε ότι είχε μαζί της το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο είχε κλείσει από μπαταρία, αλλά κάποια στιγμή άνοιξε μόνο για επείγουσες κλήσεις και τότε κάλεσε την μητέρα της από την οποία ζήτησε να παραλάβει το παιδί από το σχολείο.

Σημειώνεται ότι όταν εντοπίστηκε η 44χρονη δεν είχε μαζί της το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς, είπε ότι πιθανότατα να το έχει αφήσει μέσα στο αυτοκίνητο, όπου όμως δεν βρέθηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Όπως ανέφερε δεν είχε μαζί της χρήματα, μόνο την κάρτα της η οποία βρισκόταν στη θήκη του κινητού της, ενώ σε ερώτηση των αστυνομικών τι απέγιναν τα παπούτσια της -όπως έγραψε η «δημοκρατική» βρέθηκε ξυπόλητη- είπε ότι καταστράφηκαν από το περπάτημα και τα πέταξε. Υποστήριξε ότι όσο ήταν μόνη της στο δάσος φώναζε βοήθεια, αλλά δεν την άκουγε κανείς.

Η 44χρονη υποστήριξε πως το εκκλησάκι δεν το βρήκε ποτέ και δεν θυμάται να έχει πάει ποτέ στο μοναστήρι του Αγίου Παϊσΐου παρότι από κάμερες ασφαλείας αλλά και από αυτόπτες μάρτυρες προκύπτει ότι το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγο πριν χαθούν τα ίχνη της, βρέθηκε εκεί και παρέμεινε για μια ώρα. Απάντησε αρνητικά στην ερώτηση αν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον κτήτορα του Αγίου Παϊσίου στον Αρχάγγελο, ενώ είπε ότι στο διάστημα που είχε χαθεί τρεφόταν με φυλλαράκια και έπινε νερό από τα ρυάκια.

Υποστήριξε ότι δεν είχαν προηγηθεί απειλές για τη ζωή της, ότι δεν πήγε στην πόλη της Ρόδου και πως πονάνε τα πλευρά της από την αριστερή πλευρά και τα χέρια της από τη δεξιά πλευρά αλλά δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει τι προκάλεσε αυτόν τον πόνο.

Οι κάμερες ασφαλείας και οι έρευνες

Όπως προέκυψε από τις έρευνες της αστυνομίας, στις 16:00 της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου -ημέρα κατά την οποία χάθηκαν τα ίχνη της 44χρονης- από κάμερα ασφαλείας προκύπτει ότι η αγνοούμενη οδηγώντας το όχημά της, βγήκε από τη δημοτική κοινότητα Μαλώνας μέσα από παραδρόμους με κατεύθυνση προς τη δημοτική κοινότητα Μασάρων.

Περνώντας από γεφυράκι στην έξοδο του χωριού, φέρεται να άλλαξε κατεύθυνση κι αυτό είναι το τελευταίο στίγμα που έχουν οι αρχές στη διάθεσή τους από την 44χρονη, όπως προκύπτει από τις κάμερες ασφαλείας. Η 44χρονη εισήλθε στις 13.20 στο ησυχαστήριο του Αγίου Παϊσίου στον Αρχάγγελο και αναχώρησε από το σημείο μια ώρα μετά.

Από καταθέσεις προέκυψε  ότι η 44χρονη συνομιλούσε μετά την αναχώρησή της από το σημείο στο κινητό της τηλέφωνο και ότι το στίγμα του χάθηκε αργότερα.

Σύμφωνα με την κατάθεση ενός βοσκού, την ημέρα κατά την οποία χάθηκαν τα ίχνη της περίπου στις 15:30 στην περιοχή «Λιβάδια», μεταξύ Αρχαγγέλου και Μαλώνας, η αγνοούμενη μητέρα του ζήτησε πληροφορίες για τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει για να φτάσει στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, που βρίσκεται στην περιοχή.

Στη συνέχεια η 44χρονη φαίνεται πως κατευθύνθηκε με το αυτοκίνητό της σε άλλο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου που βρίσκεται στην περιοχή «Νιόγλια», όπου το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε ντελαπαρισμένο, το πρωί της Τρίτης.

πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα