Νοσοκομεία: Συνωστίζονται σε διαδρόμους μέχρι και δυο μέρες για να βρούνε κρεβάτι

Νοσοκομεία: Συνωστίζονται σε διαδρόμους μέχρι και δυο μέρες για να βρούνε κρεβάτι

Το αδιαχώρητο επικρατεί στα νοσοκομεία, με την έξαρση των ιώσεων και των περιστατικών Covid-19 να δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ και τους ασθενείς να συνωστίζονται σε διαδρόμους μέχρι και δύο μέρες μέχρι να βρουν ένα κρεβάτι.

Απεγνωσμένοι οι ασθενείς

«Χάλια μαύρα, δεν υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό, δεν υπάρχουν γιατροί».

Χάος. Εκατοντάδες ασθενείς περιμένουν υπομονετικά στις εφημερίες και στα επείγοντα να εξεταστούν. Το ισχυρό κοκτέιλ ιώσεων βρίσκεται σε έξαρση. Καταγράφονται πολλά περιστατικά πνευμονιών, ενώ και τα κρούσματα του κορωνοϊού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα την ώρα που οι γιατροί και τα κρεβάτια στα νοσοκομεία δεν επαρκούν.

«Τι να σας πω. Να μην το ζει ο άνθρωπος αίσχος. Πέρα από την αρρώστια τους, την κατάντια που έχουν υποστεί εδώ πέρα. Χάνουν την αξιοπρέπειά τους».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» πολλοί ασθενείς καταφέρνουν να βρουν κρεβάτι μετά από δύο ολόκληρες μέρες.

Κατά τη διάρκεια της εφημερίας, η πίεση είναι τόσο μεγάλη που δεκάδες ράντζα τοποθετούνται στους διαδρόμους σε πολλά νοσοκομεία, με τους ασθενείς, εκτός από το θέμα υγείας τους, να έχουν να αντιμετωπίσουν και την ταλαιπωρία λόγω των πολλών ωρών αναμονής.

«Υπάρχουν γιατροί. Κατά την γνώμη μου χρειάζονται άλλοι τόσοι για να δουλέψουν σωστά και να μην περιμένουν οι άνθρωποι ο ένας πάνω στον άλλον».

Πολλοί ασθενείς καταγγέλλουν πως επειδή το προσωπικό είναι μειωμένο, τους μετέφεραν σε άλλη κλινική με αποτέλεσμα να κολλήσουν και κορονοϊό.

«Η κατάσταση είναι μεγάλο δράμα. Ήμουν στο καρδιολογικό και βρέθηκα στο Covid».

Ελλείψεις στα φάρμακα

Την ίδια στιγμή, σε κάποια φάρμακα ζωτικής σημασίας εξακολουθούν να υφίστανται ελλείψεις.

Την ώρα που το σύστημα ασφυκτιά, συνεχίζονται και οι ελλείψεις σε βασικά φάρμακα με τους ασθενείς να κάνουν αγώνα δρόμου από φαρμακείο σε φαρμακείο.

πηγή: MEGA TV

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO