Προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος το αεροπλάνο από Πολωνία – Εκκένωση κι έλεγχος για εκρηκτικά

Προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος το αεροπλάνο από Πολωνία – Εκκένωση κι έλεγχος για εκρηκτικά

Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το αεροπλάνο που απογειώθηκε από την Πολωνία με προορισμό την Αθήνα και ειδοποίησε για βόμβα. Πρόκειται για Boeing 738 της Ryanair που συνοδευόταν από ελληνικά F-16.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΥΠΑ, το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 17:45 και μετέφερε 192 άτομα. Στάθμευσε σε ειδικό χώρο στο αεροδρόμιο όπου γίνεται ταχεία εκκένωση του αεροσκάφους από τους επιβάτες οι οποίοι θα περάσουν από νέο έλεγχο.

Το αεροπλάνο εκτελούσε δρομολόγιο από το Κατοβίτσε της Πολωνίας στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει έλεγχος στο αεροπλάνο από κλιμάκιο της αστυνομίας που ειδικεύεται στους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

 Έγινε άμεσα η εκκένωση του, ενώ στο αεροδρόμιο συνεκλήθη αμέσως η επιτροπή εκτίμησης κινδύνου. Τη μελέτη του αεροσκάφους, το οποίο εκκενώθηκε, θα αναλάβει το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) της αστυνομίας.

Η προσγείωση ειδικότερα, έγινε σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου στη βόρεια πλευρά, ώστε να είναι μακριά από τα υπόλοιπα αεροσκάφη και να μην υπάρχει κίνδυνος για τη λειτουργία του αεροδρομίου, τους επιβάτες και τα άλλα αεροπλάνα. Οι επιβάτες θα υποβληθούν σε επανέλεγχο αποσκευών και χειραποσκευών αλλά θα ελεγχθούν και οι ίδιοι ένας ένας.

 Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Σιδέρης, άμεσα ενεργοποιήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα σε έδαφος και αέρα.

Η πληροφορία για τη βόμβα υπήρξε από την ώρα που απογειώθηκε και στη συνέχεια σήμανε συναγερμός στο νατοϊκό στρατηγείο. Άμεσα δόθηκε εντολή σε ουγγρικά μαχητικά αεροσκάφη και σε ελληνικά F-16 να το συνοδεύσουν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα