Tα ισόβια να γίνουν πραγματικά ισόβια. Όλη τους τη ζωή μέσα στη φυλακή. Και οι 12

Tα ισόβια να γίνουν πραγματικά ισόβια. Όλη τους τη ζωή μέσα στη φυλακή. Και οι 12

Για πρώτη φορά ήρθαν οι γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου Άλκη Καμπανού, πρόσωπο με πρόσωπο με τους δολοφόνους του παιδιού τους στη δίκη ,που ξεκίνησε σήμερα και διέκοψε. Τα λόγια της μητέρας του Άλκη πριν την έναρξη της δίκης, συγκλονίζουν, ενώ μέσα στην αίθουσα πριν ξεκινήσει η διαδικασία, ρωτούσε γιατί δολοφόνησαν το παιδί της.
«Tα ισόβια να γίνουν πραγματικά ισόβια. Όλη τους τη ζωή μέσα στη φυλακή. Και οι 12».

Είναι τα λόγια της μητέρας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού…

Σήμερα ξεκίνησε η δίκη για την άγρια δολοφονία του, με τα 12 άτομα, να κάθονται για πρώτη φορά στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενοι ότι σκότωσαν εν ψυχρώ τον 19χρονο.

«Τα ισόβια να γίνουν ισόβια δε το συζητάμε καν. Έχουν γίνει τόσα εγκλήματα, αυτό θέλουμε όλοι. Για πάντα μέσα στη φυλακή», δήλωσε η αδερφή της αδικοχαμένης Ζωής Δαλακλίδου, Έλενα, που παρευρέθηκε στη δίκη.

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εντός και εκτός δικαστικού μεγάρου, αναβίωσε η άγρια δολοφονία του 19χρονου. Για πρώτη φορά η οικογένεια του Άλκη θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους 12 κατηγορούμενους.

Άπαντες παραπέμπονται σε δίκη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα από κοινού, ο ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη.

Επιπλέον, όλοι παραπέμπονται για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Παρά τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από το σημείο, τις καταθέσεις μαρτύρων, το οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, το δείγμα DNA από τα όπλα του εγκλήματος και το υλικό από την άρση τηλεφωνικών επικοινωνιών, κανένας από τους κατηγορούμενους δεν παραδέχεται ότι χτύπησε τον 19χρονο.

«Και να είναι 12 κατηγορούμενοι και ούτε ένας από αυτούς να μη δέχεται ότι έχει κάνει ένα χτύπημα. Υπάρχουν στοιχεία για όλους τους κατηγορουμένους, για όλους»,  τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας Καμπανού, Αλέξης Κούγιας.

Στο δικαστήριο θα υπάρξουν 26 μάρτυρες κατηγορίαςκαι τουλάχιστον 15 μάρτυρες υπεράσπισης. Επίσης 180 αναγνωστέα έγγραφα και 40 βίντεο από κάμερες ασφαλείας.

«Να τιμωρηθεί ο κάθε κατηγορούμενος γι’ αυτό που έκανε και μόνο και για τίποτα παραπάνω. Ο εντολέας που εκπροσωπώ εγώ με βάση την ιατροδικαστική δεν έχει χτυπήσει τον Άλκη», επεσήμανε ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων, Απόστολος Λύτρας.

Το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής
Ήταν ξημερώματα 1ης Φεβρουαρίου, ο 19χρονος Άλκης Καμπανός βρισκόταν με την παρέα του στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Δύο αυτοκίνητα σταματούν στο σημείο και ρωτούν τον Άλκη και την παρέα του, τι ομάδα είναι.

Ο Άλκης απαντά πώς είναι Άρης και τότε αρχίζουν να επιτίθενται στον νεαρό και την παρέα του με ρόπαλα, μαχαίρια, δρεπάνια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Ο άτυχος νεαρός δέχεται μαχαιριά από δρεπάνι, τραυματίζεται στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ κι άλλοι δύο φίλοι του φέρουν τραύματα αλλά χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Το δολοφονικό όπλο βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα.

Το σώμα του 19χρονου Άλκη Καμπανού είχε δεχτεί πάνω από 30 τραύματα, όπως έδειξε το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Η ιατροδικαστής μάλιστα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του προήλθε από συνδυασμό αυτών των τραυμάτων και κυρίως από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκάλεσαν τα χτυπήματα με το δρεπάνι, το μαχαίρι και τον λοστό.

Η εν ψυχρώ δολοφονία ενός 19χρονου παιδιού σόκαρε το πανελλήνιο…

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο σημείο που ο άτυχος Άλκης άφησε την τελευταία του πνοή και άφησε λουλούδια, κεριά και κασκόλ της αγαπημένης ομάδας του Άλκη.

Διεκόπη η δίκη
Η διαδικασία διεκόπη ύστερα από σχετικά αιτήματα πέντε εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, που είχαν υποχρεώσεις στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου.

Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί 23 δικάσιμοι, εκ των οποίων τέσσερις τον Ιανουάριο, οκτώ τον Φεβρουάριο και έντεκα τον Μάρτιο. Ο κατάλογος των μαρτύρων κατηγορίας περιλαμβάνει 26 άτομα, ενώ άλλοι τόσοι αναμένεται να είναι οι μάρτυρες υπεράσπισης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα