Πατήσια: Απετράπη έξωση σε μονογονεϊκή οικογένεια που χρωστούσε 800 ευρώ

Πατήσια: Απετράπη έξωση σε μονογονεϊκή οικογένεια που χρωστούσε 800 ευρώ

Την Παρασκευή (13/01) στα Πατήσια, σε σπίτι που είχε πλειστηριαστεί πριν από δύο χρόνια, επιχειρήθηκε να γίνει έξωση μιας μονογονεϊκής οικογένειας. Ωστόσο, η έξωση δεν πραγματοποιήθηκε ύστερα από αντιδράσεις ατόμων που συγκεντρώθηκαν στην κατοικία. Εκεί βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, καθώς και μέλη του ΚΚΕ, εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και συνδικαλιστές.

Σύμφωνα με το 902.gr, για να εκτελεστεί η έξωση βρέθηκαν επί τόπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπως ομάδες ΔΙΑΣ που προσπαθούσαν να ανοίξουν την πόρτα. Το αποτέλεσμα ήταν η πόρτα να μπλοκάρει και η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, η οποία είναι εργαζόμενη στο Δήμο Αθηναίων, να εγκλωβιστεί μέσα. Τελικά έσπασαν την κλειδαριά. Μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο δικαστικός επιμελητής απεσύρθη αλλά δεν δίστασε να εξαπολύσει απειλές προς τους συγκεντρωμένους.

«800 ευρώ χρωστάει κι έρχεται η Αστυνομία να συνδράμει την εταιρεία που έρχεται να της πάρει το σπίτι»

Ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ, έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στον Λ. Οικονόμου, υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, ενάντια στην παρέμβαση της Αστυνομίας για να προχωρήσει η έξωση μονογονεϊκής οικογένειας στα Πατήσια.

«800 ευρώ χρωστάει κι έρχεται η Αστυνομία να συνδράμει την εταιρεία που έρχεται να της πάρει το σπίτι, για 800 ευρώ. Η κυβέρνηση έχει ευθύνες, έχει τεράστιες ευθύνες και εγώ αυτή τη στιγμή σας παίρνω ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης για να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η Αστυνομία να μην είναι με την εταιρεία αλλά με τον άνθρωπο», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

πηγή: in.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO