Προφυλακιστέα η Ρούλα Πισπιρίγκου και για τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας

Προφυλακιστέα η Ρούλα Πισπιρίγκου και για τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας

Προφυλακιστέα και για τους θανάτους των άλλων δυο κοριτσιών της, Μαλένας και Ίριδας Δασκαλάκη, κρίθηκε σήμερα με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα η 34χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου.

 Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη στο άκουσμα της απόφασης ξέσπασε σε κλάματα. 

Υπενθυμίζεται ότι η 34χρονη είναι ήδη προσωρινά κρατούμενη για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας και η δίκη της έχει ξεκινήσει ενώπιον του ΜΟΔ και θα συνεχιστεί στις 31 Ιανουαρίου.

Κατά συνέπεια, μετά τη νέα απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα το ανώτατο όριο κράτησης της στη φυλακή χωρίς να δικαστεί, αλλάζει από τους 18 μήνες και μπορεί να παραταθεί για τουλάχιστον 6 μήνες ακόμη, φτάνοντας συνολικά τους 24.

Η κατηγορούμενη μητέρα μετά την επεισοδιακή απολογία της στην 35η ανακρίτρια κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη και για τις κατηγορίες που την θέλουν να έχει δολοφονήσει και τα δυο μικρότερα κορίτσια της. Πρόκειται για δεύτερη προφυλάκιση καθώς η Ρούλας Πισπιρίγκου έχει προφυλακιστεί και για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας με χορήγηση κεταμίνης στο νοσοκομείο Παίδων.

Η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου στην 35η ανακρίτρια ξεκίνησε χθες λίγο μετά το μεσημέρι αλλά διεκόπη, καθώς ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης της δικαστικής λειτουργού για μεροληψία σε βάρος της εντολέα του. Μάλιστα, η απολογία της 34χρονης διεκόπη χθες για να συνεχιστεί όμως σήμερα μετά την απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Ενώπιον της ανακρίτριας η κατηγορούμενη αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως έχει κάνει από την πρώτη στιγμή, πλην όμως δεν κατάφερε να πείσει με τους ισχυρισμούς που προέβαλλε καθώς αμέσως μετά οδηγήθηκε στη φυλακή, όπου βρίσκονταν ήδη ως προσωρινά κρατούμενη για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας. 

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Αλέξη Κούγια που έκανε λόγο για μία «κατανυκτική διαδικασία, καθώς η Ρούλα Πισπιρίγκου δέχθηκε ερωτήσεις από δύο εισαγγελικούς λειτουργούς και ερωτήσεις επί της ουσίας».

Επιπλέον, ο συνήγορος της Ρ. Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, είχε τονίσει ότι θα θεωρήσει νίκη την περίπτωση που θα υπάρξει διχογνωμία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα ως προς την προφυλάκιση της κατηγορούμενης για την υπόθεση της Μαλένας και της Ίριδας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα