Κεραμέως: Καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων και υποχρεωτική χρήση μάσκας

Κεραμέως: Καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων και υποχρεωτική χρήση μάσκας

Καμία εισήγηση δεν έχει γίνει για κλείσιμο σχολείων και χρήση μάσκας, όπως ξεκαθάρισε η Νίκη Κεραμέως.
 
Τέλος στη φημολογία για κλείσιμο σχολείων λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού και των ιώσεων, αλλά και για την υποχρεωτική χρήση μάσκας έβαλε με δηλώσεις της η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν έχει δεχθεί καμία εισήγηση από την επιτροπή των ειδικών τόσο για κλείσιμο των σχολείων, όσο και για υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Όπως είπε η κ. Κεραμέως «το υπουργείο Παιδείας από την πρώτη στιγμή έχει απευθύνει σύσταση στους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο όταν έχουν κάποια «ύποπτα» συμπτώματα και μάλιστα έχει ληφθεί πρόνοια και για τις απουσίες, καθώς από τον Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο δεν θα προσμετρώντας μέχρι και απουσίες 5 ημερών με την ανάλογη βεβαίωση από γιατρό».

Αναπληρωτές και μόνιμοι διορισμοί
Σε ό,τι αφορά στο θέμα των αναπληρωτών αλλά και των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «επί 12 χρόνια δεν είχε γίνει ούτε 1 μόνιμος διορισμός εκπαιδευτικού, αλλά τα 2 τελευταία χρόνια, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε 25.000 διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών».

Η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε, επίσης, ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να εκλείψει το φαινόμενο των αναπληρωτών γιατί αποτελεί στρέβλωση και οι αναπληρωτές να είναι μόνο για να καλύπτον κάποια έκτακτη ανάγκη. Για το λόγο αυτό γίνεται συζήτηση ώστε να καταρτιστεί ένα νομοσχέδιο για να προκριθεί ένα νέο σύστημα διορισμών που θα καλύψει τις πάγιες ανάγκες με τους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, αντί των αναπληρωτών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα