Θεοκλής Ζαούτης: Συμβουλές για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στις σχολικές τάξεις

Θεοκλής Ζαούτης: Συμβουλές για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στις σχολικές τάξεις

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA και αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων εν μέσω του εκρηκτικού κοκτέιλ γρίπης, κορωνοϊού και ιού RSV που βασανίζει μικρούς και μεγάλους.

Οι αριθμοί των εισαγωγών στα παιδιατρικά νοσοκομεία έχουν αυξηθεί, ενώ μεγάλη είναι η ανησυχία για το εάν το σύστημα υγείας μπορεί να ανταποκριθεί.

«Όλες αυτές οι ιώσεις κυκλοφορούσαν και πριν την πανδημία. Όλα τα παιδάκια μέχρι 2 χρονών κολλάνε τον ιό RSV. Εάν δούμε τι είχε συμβεί πριν από δύο χρόνια, θα δούμε ότι τα παιδιά ήταν κάτω από περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας. Όλα αυτά τα παιδιά, αλλά και όσα γεννιούνται από εδώ και πέρα, όλα κολλάνε τον ιό RSV. Έχουμε ένα μεγαλύτερο αριθμό παιδιών που έχει έκθεση σε ιούς που δεν είχε την περίοδο της πανδημίας».

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ενώ η γρίπη είναι σε έξαρση δήλωσε πως «για την συνολική υγεία των παιδιών πρέπει να πάνε στο σχολείο. Οι συνέπειες στο κλείσιμο των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν πολύ σημαντικές».

Όσον αφορά την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο τόνισε πως θα πρέπει να φοράνε μάσκα, διότι μπορεί πλέον να μην είναι υποχρεωτική, ωστόσο συνεχίζει να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο.

Ανάμεσα στις συμβουλές που έδωσε για μία ασφαλή επιστροφή στις σχολικές αίθουσες ήταν το πλύσιμο των χεριών, να αποφεύγουν τα παιδιά να βήχουν στο χέρι, αλλά και τόνισε πόσο σημαντικό είναι να προστατεύσουμε τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.

Τέλος, για το εμβόλιο της γρίπης η σύσταση του πρόεδρου του ΕΟΔΥ ήταν πως εάν κάποιος έχει σοβαρά συμπτώματα καλύτερα να το κάνει αργότερα, ενώ εάν νοσεί ήπια μπορεί να κάνει το εμβόλιο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα