Τουρκία: Προβοκάτσια για δήθεν επεισόδια ανοιχτά της Λέσβου – Διαψεύδει το Λιμενικό

Τουρκία: Προβοκάτσια για δήθεν επεισόδια ανοιχτά της Λέσβου – Διαψεύδει το Λιμενικό

Τουρκικά fake news για παρενόχληση αλιευτικών από το Ελληνικό λιμενικό. Κατηγορηματική διάψευση της Ελλάδας στα τουρκικά μυθεύματα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγω για παρενόχληση τούρκων ψαράδων από σκάφος του ελληνικού λιμενικού , που τους… πέταξε πέτρες σε τουρκικά χωρικά ύδατα κοντά στη Λέσβο.

«Κουραστήκαμε με αυτή την κατάσταση να μας πετάνε πέτρες και να μην μπορούμε να ψαρεύουμε στα χωρικά μας ύδατα», ανέφερε Τούρκος ψαράς.

Για ασύστολα fake news που φτάνουν το επίπεδο της ανοησίας κάνουν πηγές του Λιμενικού.

«Καταρχάς δεν είχαμε κανένα τέτοιο περιστατικό στη Λέσβο πρόσφατα. Tο Λιμενικό Σώμα έχει τους τρόπους να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις με το σύγχρονο εξοπλιστικό πρόγραμμα του, το οποίο δεν περιλαμβάνει πέτρες στον εξοπλισμό των σκαφών του», αναφέρουν πηγές του Λιμενικού.

Το μαύρο άσπρο κατά την προσφιλή του τακτική έκανε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, μιλώντας για ελληνικές παρενοχλήσεις και παραβιάσεις των συνόρων την ώρα που η τουρκική πολεμική αεροπορία πενταπλασίασε το 2022 τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις.

«Προτιμούμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτές τις εντάσεις και συγκρούσεις προχωρώντας στο πλαίσιο των αποφάσεων που λάβαμε εκεί και να επιλύσουμε τα ζητήματα και να μειώσουμε τις εντάσεις μέσω ειρήνης και διαπραγματεύσεων. Αλλά όταν υπάρχουν παραβιάσεις δικαιωμάτων, παραβιάσεις των συνόρων και παρενόχληση κατά της Τουρκίας, η Τουρκία δεν διστάζει να απαντήσει σε αυτές», δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας.

Μετά τον Ερντογάν που απείλησε εκ νέου την Ελλάδα, ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής σε μια ομιλία του εμφορούμενη από ανθελληνικό κλίμα και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, αναφέρθηκε και πάλι στην μειονότητα της Δυτικής Θράκης αποκαλώντας την «τουρκική», απειλώντας με την χρήση των 85 εκατομμυρίων της Τουρκίας…

«Ως ολόκληρη η Τουρκία, ως 85 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στην Τουρκία, στεκόμαστε στο πλευρό των αδελφών και των αδελφών μας που ζουν στη Δυτική Θράκη. Στεκόμαστε πίσω από τον σκοπό τους. Αυτό δεν είναι ζήτημα περιοδικής ιδιοκτησίας στην Τουρκία. Όσο υπάρχει η Τουρκία, όσο έχουμε 85 εκατομμύρια ανθρώπους, στεκόμαστε δίπλα στους «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης», δήλωσε ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής Μουσταφά Σεντόπ.

Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέταξε πάνω από την νησίδα Κανδελιούσσα στα 19.000 πόδια, ενώ το Σάββατο η τουρκική πολεμική αεροπορία σημείωσε 27 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα