Βασίλης Τόπαλος: Ποιες οι εκτιμήσεις για τον θάνατο του - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Βασίλης Τόπαλος: Ποιες οι εκτιμήσεις για τον θάνατο του - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Νέα στοιχεία και συγκλονιστικές μαρτυρίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες τραυματισμού του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας αναμένουν την ιατροδικαστική έκθεση για να βγάλουν τα πρώτα συμπεράσματα. Οι Αρχές εστιάζουν στο τι συνέβη πριν το μοιραίο χτύπημα στoν νιπτήρα του γυμναστηρίου μετά την προπόνηση και στο πώς προκλήθηκε η βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, που έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση.

Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης ανέφερε: «Εδώ έχουμε έναν ασθενή που χάνει τις αισθήσεις του, και το ιστορικό δείχνει πως είχε και ένα επεισόδιο εμετού και δεν επανέρχεται. Εδώ θέλω να σταθώ». 

Τόνισε πως έχουμε την κατάρρευση του αθλητή κάτι που υποδεικνύει πως το αιμάτωμα είχε εγκατασταθεί και είχε «οργανωθεί» ούτως ώστε να προκαλέσει αυτή την επιπλοκή.

«Οπότε πρέπει να αναζητήσουμε την αιτία θανάτου σε πρότερο χρόνο και όχι στη στιγμή της κατάρρευσης», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην αδιαθεσία που ένιωσε ο νεαρός αθλητής και πήγε στις τουαλέτες, ο ιατροδικαστής είπε πως σχετίζεται με το αιμάτωμα, ακόμα και το επεισόδιο εμετού και η απώλεια συνείδησης.

«Αυτά τα χτυπήματα δεν γίνονται συνήθως αντιληπτά ότι προκαλούν τέτοιες βλάβες, έμμεσα τις αντιλαμβανόμαστε. Αφού αναπτυχθεί το αιμάτωμα και αρχίσει να παρουσιάζει συμπτώματα» εξήγησε.

Όπως είπε μια πτώση σε νεροχύτη δεν είναι κάκωση υψηλής ταχύτητας, ούτε το σώμα κατευθύνεται με υψηλή ταχύτητα εκεί. Μάλιστα, σημειώνει πως το αιμάτωμα φαίνεται να είναι η αιτία και όχι το αποτέλεσμα της κατάρρευσης του Βασίλη.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες
Στο μεταξύ, νεαρός μποξέρ που ήταν παρών στην τελευταία προπόνηση του 16χρονου και ανακαλεί στη μνήμη του όσα συνέβησαν επιβεβαιώνει πως ο 16χρονος έκανε σπάρινγκ με αντίπαλο μεγαλύτερης ηλικίας.

«Στο ρινγκ ήταν ζευγάρι με τον (…) εκείνη την ημέρα. Συνήθιζε να κάνει τεχνικές μαζί του ο Βασίλης. Ο (…) είναι 63,5 κιλά. Έκανε στόχους. Δεν μπορεί να του ξέφυγε κανένα χτύπημα. Τα παιδιά ξέρουν, δεν είναι άσχετοι. Ούτε ο (…) ούτε ο Βασίλης, και να τους ξεφύγει θα σταματήσουν αμέσως. Ξέρουν να ελέγχουν το χτύπημα», ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας. 
 
«Ήταν μπροστά ο πατέρας του, ο αδερφός και ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου. Αν είχε συμβεί κάτι θα το είχαν δει. Οι υπόλοιποι πάνω στο ρινγκ ήταν αρχάριοι. Ίσως του είχαν κρατήσει τον στόχο, αλλά κανένας δεν ήταν του επιπέδου του Βασίλη. Ο Βασίλης ήταν πολύ καλός, δεν έβαζε εύκολα γάντια κάποιος μαζί του. Δεν υπήρχε κανένας πιο πάνω από τον Βασίλη στο γυμναστήριό μας εκείνη την ώρα. Το παιδί πήγε για μία χαλαρή προπόνηση εκείνο το πρωί, για συντήρηση», είπε.

Τουλάχιστον 15 καταθέσεις στη ΓΑΔΑ
Σύμφωνα με το MEGA, τουλάχιστον 15 άτομα έχουν κληθεί να καταθέσουν για το τραγικό συμβάν στην υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής. Και από τις 15 καταθέσεις δεν προκύπτει κανένα στοιχείο ή μαρτυρία που να κάνει αναφορά σε σκληρή προπόνηση ή κάποιο χτύπημα του 16χρονου πυγμάχου.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο το μοιραίο χτύπημα να προκλήθηκε από την πτώση του στο πάτωμα του μπάνιου, ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς προκλήθηκε το λιποθυμικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, αναμένεται να καταθέσουν στις Αρχές ακόμα τέσσερις πυγμάχοι που βρίσκονταν στο ίδιο σημείο με τον 16χρονο τη μοιραία μέρα, την ώρα που οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα