Βασίλης Τόπαλος: Νέα στοιχεία στο φως - Τι υποστήριξαν οι τρεις πυγμάχοι που προπονήθηκαν μαζί του

Βασίλης Τόπαλος: Νέα στοιχεία στο φως - Τι υποστήριξαν οι τρεις πυγμάχοι που προπονήθηκαν μαζί του

Αναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου του 16χρονου πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου, μετά την ιατροδικαστική. Πού εστιάζουν οι έρευνες των Αρχών.

Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση θανάτου του 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας, Βασίλη Τόπαλου.

Αναπάντητα ερωτήματα υπάρχουν για τις συνθήκες του θανάτου του 16χρονου πυγμάχου μετά την ιατροδικαστική.

 Το παιδί πέθανε επειδή γλίστρησε, λιποθύμησε και χτύπησε ή επειδή κάποιος το ξυλοκόπησε με μπουνιές στο πρόσωπο;

Σε μία εβδομάδα θα είναι σε θέση να απαντήσει τι από τα δύο συνέβη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Tlive».

Μέχρι στιγμής περιγράφεται το χτύπημα που είχε το παιδί στο κεφάλι στη δεξιά του πλευρά, ως ένα  χτύπημα υψηλής κινητικότητας.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι στο κεφάλι του παιδιού ασκήθηκε πολύ μεγάλη δύναμη.

Σε περίπου μία εβδομάδα θα γίνει γνωστό, αν αυτή η δύναμη ασκήθηκε από το χέρι ενός άλλου αθλητή, αν δηλαδή κάποιος τον χτύπησε με μπουνιά ή αν είναι από το πέσιμο την ώρα που το παιδί πήγε να κάνει μπάνιο.

Η Αθλητική Βία, η υπηρεσία που το εξετάζει μέχρι στιγμής στηρίζεται στις καταθέσεις που έχουν δώσει.

Ειδικότερα, έχει καταθέσει ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου, ο οποίος πήγε χτες το βράδυ, οι άλλοι αθλητές που ήταν εκεί, ο πατέρας του παιδιού, όλοι.

Όλοι αυτοί περιγράφουν μία κανονική κατάσταση ότι εκείνη την ημέρα δεν γινόταν κανένας αγώνας σπάρινγκ και το παιδί απλώς συμμετείχε σε εντατική και ελεγχόμενη προπόνηση.

Ωστόσο, το παιδί έκανε προπόνηση αν και ο ομοσπονδιακό προπονητής, Εθνικής Ελλάδος είχε πει να μην προπονηθούν.

Επιπλέον, πληροφορίες θέλουν να έχει πυγμαχήσει με τρεις και μάλιστα μεγαλύτερους.

Τι λέει η αστυνομία
Οι πληροφορίες της αστυνομίας λένε ότι εκείνη την ημέρα δεν υπήρχε προπονητής, γιατρός στο γυμναστήριο, καθώς και διαιτητής.

Ακόμα, η αστυνομία θα ζητήσει άρση τηλεφωνικών απορρήτων για τα τηλέφωνα των ανθρώπων που ήταν εκεί τη συγκεκριμένη ημέρα και των ανθρώπων του προπονητηρίου.

Η αστυνομία της Αθλητικής Βίας ήδη ψάχνει βίντεο από κάμερες από την περιοχή στην οποία είναι το γυμναστήριο για να δουν ποιος πήγε εκεί, ποιος μπήκε, ποιος βγήκε.

Ο ιδιοκτήτης χτες το βράδυ εκλήθη ξανά στην Ασφάλεια, γιατί του ζήτησαν να δώσει αναλυτική λίστα με όσους όλους ήταν εκεί μέσα.

Ποιο είναι, όμως, το ερώτημα της προκαταρκτικής;

Αν το παιδί συμμετείχε σε στοιχηματικούς αγώνες.

Αν δηλαδή το παιδί έπαιρνε μέρος σε παράνομους αγώνες στους οποίος παίζονταν στοιχήματα, λεφτά, το ποιος θα κερδίσει.
Από την άλλη, από τις πηγές, από τους ανθρώπους που ασχολούνται με την Ομοσπονδία, ερευνούν και το παρελθόν του προπονητηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ιδιοκτήτης του προπονητηρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, είναι παλιό στέλεχος της Ομοσπονδίας και μάλιστα διεκδικούσε πριν από λίγο καιρό την προεδρία της Ομοσπονδίας.

Ωστόσο, κάτι δεν άρεσε στην Ομοσπονδία, όπως λένε οι ίδιοι και έτσι τον απομάκρυναν.

Τέλος, αξίζει αν σημειωθεί, ότι το εν λόγω προπονητήριο δεν είχε άδεια για σπάρινγκ.

Βασίλης Τόπαλος: Βαθιά θλίψη και οδύνη στην κηδεία του 16χρονου πυγμάχου

Τι υποστήριξαν οι τρεις πυγμάχοι που προπονήθηκαν μαζί του στο ρινγκ

Έν το μεταξύ νέος κύκλος καταθέσεων ξεκίνησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης (4/1) για τον θάνατο του 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας, Βασίλη Τόπαλου.

Ο πρώτος που πέρασε τις πύλες της ΓΑΔΑ και κατέθεσε εκ νέου στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους ήταν ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου στον Ταύρο, που το πρωινό της 16ης Δεκεμβρίου ο Βασίλης Τόπαλος έπεσε λιπόθυμος με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι του.

Νέα κατάθεση έδωσαν ακόμη τρεις αθλητές – πυγμάχοι με τους οποίους ο 16χρονος πρωταθλητής είχε κάνει προπόνηση «sparring», η οποία θεωρείται ως η πλέον απαιτητική. Αυτό καθώς είναι ότι πιο κοντινό σε αγώνα, με τους πυγμάχους να ανταλλάσσουν χτυπήματα (σ.σ. εξασκώντας αμυντικές τακτικές και επιθετικές κινήσεις), φορώντας πάντα προστατευτική κάσκα και γάντια. Το «sparring», πάντως, ουδεμία σχέση έχει με παράνομους αγώνες πυγμαχίας –σενάριο το οποίο έχει αποκλειστεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις αθλητές – πυγμάχοι στις καταθέσεις τους ανέφεραν πως η προπόνηση δεν «ξέφυγε» σε κανένα σημείο (σ.σ. έκαναν χαρακτηριστικά λόγο για «ελεγχόμενο sparring») και δεν υπήρξαν χτυπήματα πιο δυνατά από το προβλεπόμενο. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο 16χρονος πρωταθλητής κλήθηκε επί της ουσίας να αντιμετωπίσει πυγμάχους μεγαλύτερους σε ηλικία και σε κιλά είναι κάτι που ενδεχομένως τον εξάντλησε.

Άλλωστε, προέρχονταν από μία πολύ εντατική περίοδο, με τον προπονητή της εθνικής ομάδας πυγμαχίας να του συστήνει ανάπαυση και προπόνηση συντήρησης για έναν μήνα, κάτι που ο Βασίλης Τόπαλος δεν φαίνεται να ακολούθησε. Ο οργανισμός του λοιπόν ήταν ήδη αρκετά καταπονημένος, κάτι που ίσως να έπαιξε ρόλο στα όσα συνέβησαν το μοιραίο πρωινό της 16ης Δεκεμβρίου 2022.

Βασίλης Τόπαλος: Αποκάλυψη για το μοιραίο χτύπημα του 16χρονου πυγμάχου

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα