Άδεια ράφια και λίστες αναμονής για φάρμακα ευρείας κατανάλωσης. Γονείς σε απόγνωση

Άδεια ράφια και λίστες αναμονής για φάρμακα ευρείας κατανάλωσης. Γονείς σε απόγνωση

Γονείς σε απόγνωση και φαρμακοποιοί σε κρίση. Από φαρμακείο σε φαρμακείο τρέχουν καθημερινά οι πολίτες για τα πιο απλά, τα πιο καθημερινά φάρμακα που αυτή την περίοδο λόγω των ιώσεων είναι απαραίτητα αλλά εξαφανισμένα από τα ράφια των φαρμακείων.

«Δεχόμαστε πάρα πολλά τηλεφωνήματα 9 στα 10 αφορούν συγκεκριμένα εισπνεόμενα παιδιατρικά φάρμακα» αναφέρει φαρμακοποιός.

Ο Κωνσταντίνος Κακονίκος είναι φαρμακοποιός περισσότερα από 26 χρόνια όμως όπως λέει στην κάμερα του Mega πρώτη φορά στα χρονικά αντιμετωπίζει τέτοιες ελλείψεις. Τα τηλέφωνα για να βρουν τα πολυπόθητα φάρμακα χτυπούν συνεχώς ακόμα κι από άλλους δήμους.

Και αν οι μεγάλοι μπορούν να κάνουν υπομονή το πρόβλημα γίνεται πολύ μεγαλύτερο από την στιγμή που ασθενείς είναι μικρά παιδιά. Τότε οι γονείς έρχονται πραγματικά σε απόγνωσή
Ασθενείς πάνε ακόμα και σε φαρμακεία γειτονικών νομών για να βρουν ένα απλό αντιπυρετικό.

«Έχουμε πρόβλημα στα ιδιωτικά φαρμακεία. Το πρόβλημα λοιπόν στα ιδιωτικά φαρμακεία πάμε να το αντιμετωπίσουμε ως εξής: όπου έχουμε υποκατάστατο, γιατί υπάρχουν τα υποκατάστατα, μπορεί κάποιος να μη βρίσκει να πούμε ένα κλασικό εύκολο φάρμακο που το έχουμε στο μυαλό μας το ντεπόν, αλλά υπάρχει παρακεταμόλη άλλων σκευασμάτων» εξήγησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Άδεια ράφια και ατελείωτες λίστες αναμονής για ένα φάρμακο. Κι όλα αυτά την ώρα που το εκρηκτικό κοκτέιλ των τριών ιών γεννά καθημερινά χιλιάδες μολύνσεις αυξάνοντας κατακόρυφα τη ζήτηση σε φάρμακα.

Σε σαφάρι αναζήτησης θεραπειών ακόμη και καρκινοπαθείς με αρκετούς να αναζητούν φάρμακα στο εξωτερικό.

Στην Κομισιόν οι ελλείψεις φαρμάκων
Παρέμβαση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα της έλλειψης φαρμάκων ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με επιστολή που απέστειλε στην αρμόδια Επίτροπο για θέματα Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα