Χαμόγελο του Παιδιού: Στο μικροσκόπιο η διαχείριση των οικονομικών του οργανισμού

Χαμόγελο του Παιδιού: Στο μικροσκόπιο η διαχείριση των οικονομικών του οργανισμού

Στο στόχαστρο των αρμόδιων αρχών μπαίνει το «Χαμόγελο του Παιδιού» μετά τις αποκαλύψεις του «Βήματος», αλλά και μια ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στο γραφείο της Δόμνας Μιχαηλίδου, για κακοποιητική συμπεριφορά της διοίκησης προς τους εργαζόμενους της δομής, αλλά και εκμετάλλευση από τον πρόεδρο του, κατοικιών που έχουν δοθεί ως δωρεές, για προσωπική χρήση.
Το «Χαμόγελο του παιδιού» μπαίνει στο στόχαστρο των αρμόδιων αρχών για να δοθούν απαντήσεις σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων του φορέα μετά και τις αποκαλύψεις του βήματος της Κυριακής.

Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε αποφασισμένη να τηρηθεί η διαδικασία που προβλέπεται πλέον για την εύρυθμη λειτουργία όλων των οργανισμών και δομών παιδικής προστασίας ρίχνοντας τα βέλη της στο «Χαμόγελο του παιδιού».

Μια ανώνυμη καταγγελία που έφθασε μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Το Βήμα» στο γραφείο της υφυπουργού έριξε «λάδι στη φωτιά».

Η απάντηση ήρθε από το «Χαμόγελο του παιδιού» με μια μακροσκελή ανακοίνωση που αναφέρει μεταξύ άλλων πως υπάρχει έλεγχος σε όλες τις συναλλαγές του οργανισμού όπως ορίζει η νομοθεσία.

Το αποθεματικό στο τέλος του έτους δεν θα είναι 20 εκατομμύρια  ευρώ, εκτιμάται πως θα είναι πολύ λιγότερα 5 εκατομμύρια ευρώ και οι καταθέσεις σε λογαριασμό της Ελβετίας δεν ξεπερνούν τις 9000 ευρώ.

«Καλοδεχούμενος οποιοσδήποτε έλεγχος δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό. Στηρίζει 1.900.000 παιδιά σε 24ωρη βάση. Το σπίτι μου δεν είναι βίλα είναι διαμέρισμα, δείτε το πόθεν έσχες» δήλωσε ο πρόεδρος του οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Απόλυτη διαφάνεια στις δομές και στους οργανισμούς παιδικής προστασίας καθώς και αποϊδρυματοποίηση που εχει ήδη ξεκινήσει για μεγάλο ποσοστό παιδιών είναι οι στόχοι που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα