Αττική: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση ναρκωτικών

Αττική: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση ναρκωτικών

Εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, τις πρωινές ώρες της 22/12 στις περιοχές της Νέας Σμύρνης και του Νέου Ηρακλείου Αττικής, δύο μέλη της οργάνωσης (31χρονος ημεδαπός και 48χρονος αλλοδαπός) για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Επίσης συνελήφθη 26χρονη ημεδαπή για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ αναζητούνται και άλλα μέλη της οργάνωσης.

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.
Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να εξασφαλίζουν την κάλυψη τους, χρησιμοποιούσαν επιχειρησιακά οχήματα, ταξί και φορτηγό όχημα μεταφοράς οπωροκηπευτικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες στις 22/12 συνελήφθη στη Νέα Σμύρνη ο 48χρονος, εντός του ταξί, από αστυνομικούς, να κατέχει 21 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν 24 κιλά και 400 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση.

Στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου εντόπισαν τον 31χρονο εντός του φορτηγού οχήματος, με 40 νάιλον συσκευασίες περιέχουσες 48 κιλά και 900 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ο οποίος και συνελήφθη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις οικίες , σε αποθήκη καθώς και στα επιχειρησιακά μεταφορικά μέσα των κατηγορουμένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 8 γραμμ. κοκαΐνης,
  • πλήθος νάιλον συσκευασιών που περιείχαν 2 κιλά και 800 γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης και 40 κιλά και 190 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
  • 3 αυτοσχέδια τσιγάρα με περιεχόμενο ακατέργαστη κάνναβη,
  • 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • το χρηματικό ποσό των 1050 ευρώ,
  • 10 κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν το ταξί και το φορτηγό, που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους.
Το προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος από τη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνει τα 700.000 ευρώ. Οι συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

www.iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα