Η απολογία του 30χρονου για τον φόνο της Γαρυφαλλιάς - Δεν θυμάμαι πως έπεσε στα βράχια

Η απολογία του 30χρονου για τον φόνο της Γαρυφαλλιάς - Δεν θυμάμαι πως έπεσε στα βράχια

Ο 30χρονος κατά την απολογία του είπε ότι δεν θυμάται αρκετά πράγματα. Αρχικά έδωσε συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος και ύστερα αναφέρθηκε και στο ιατρικό ιστορικό του.

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου συνεχίζεται η δίκη του 30χρονου κατηγορουμένου για την δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου τον Ιούλιο του 2021 στην Φολέγανδρο.

Ο 30χρονος κατά την σημερινή απολογία του είπε ότι δεν θυμάται αρκετά πράγματα. Αρχικά έδωσε συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος και ύστερα αναφέρθηκε και στο ιατρικό ιστορικό του, αλλά και για τις στιγμές που προηγήθηκαν του θανάτου της Γαρυφαλλιάς. 

«Θυμάμαι τη Γαρυφαλλιά να λέει "τι είναι αυτά που κάνεις;» και όχι να φωνάζει για βοήθεια. Δεν θυμάμαι να την σπρώχνω και δεν θυμάμαι πως έπεσε στα βράχια. Κάποια στιγμή, με θυμάμαι να παίρνω το σακίδιο από το αυτοκίνητο και να πηγαίνω μέσα στη θάλασσα προκειμένου να της προσφέρω τις πρώτες βοήθειες. Της έκανα τεχνητές αναπνοές, της έδωσα το φιλί της ζωής για να τη σώσω. Κάποια στιγμή είδα ότι το πρόσωπό της είχε ασπρίσει και  τα χείλη της είχαν μελανιάσει και έβγαζε αφρούς και νερό από το στόμα της. Τότε κατάλαβα ότι ήταν νεκρή» ανέφερε στην απολογία του ο 30χρονος. 

«Προσπαθούν να τον βγάλουν τρελό για να τη γλιτώσει» λέει ο πατέρας της

«Προσπαθούν να βγάλουν τον φονιά τρελό, έχουν το θράσος να μην πάει στην φυλακή αλλά να νοσηλευτεί σε κάποια κλινική για να βγάλει αυτήν την ποινή όσο το δυνατόν πιο χαλαρά. Αυτό είναι αδικία», σημειώνει ο πατέρας του θύματος.  

Δεν πείστηκε η εισαγγελέας

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η απολογία του δεν έπεισε την εισαγγελέα η οποία εισηγήθηκε να του ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Κατά την αγόρευση της, η εισαγγελέας της έδρας, τόνισε ότι από τις καταθέσεις «φαίνεται ξεκάθαρα πως ο κατηγορούμενος έσπρωξε την Γαρυφαλλιά από το σημείο όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο. Το σώμα της έπεσε πάνω σε ένα σημείο, όπου βρέθηκε σπασμένο το κολιέ και το σκουλαρίκι της και από εκεί την έσπρωξε μέσα στο νερό, όπου αν και ήταν ζωντανή, ήταν αναίσθητη χωρίς να μπορέσει να ζητήσει βοήθεια».

«Η αιτία θανάτου της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου ήταν ο πνιγμός. Παράλληλα όπως υποστήριξε η εισαγγελέας, δεν βρέθηκαν τα κινητά κανενός (ούτε κατηγορούμενου, ούτε της θανούσης), κάτι που σημαίνει πως ο κατηγορούμενος τα είχε κρύψει και πιθανολογεί ότι αυτά είναι στον πάτο της θάλασσας. Ο κατηγορούμενος έστισε ένα θεατρικό σκηνικό, για να παρουσιάσει την δική του εκδοχή για το συμβάν.Ο κατηγορούμενος μετά την διαπίστωση ότι η Γαρυφαλλιά πέθανε, πήρε το σακίδιο του και εξαφανίστηκε για μιάμιση ημέρα, σαν να μην είχε καταλάβει το άδικο της πράξης του», σημείωσε η εισαγγελέας σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα logotypos.gr.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα