Ροζ πάνθηρες βλέπει η αστυνομία στη ληστεία των Rolex

Ροζ πάνθηρες βλέπει η αστυνομία στη ληστεία των Rolex

Σχεδόν ένα χιλιόμετρο μακριά από το κατάστημα της Rolex εντοπίστηκε η μία εκ των δύο μηχανών που παράτησαν οι τέσσερις δράστες της κινηματογραφικής ληστείας.
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της ληστείας στο κατάστημα της Rolex στο κέντρο της Αθήνας, με λεία 23 πανάκριβα ρολόγια της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αναβάτες της μηχανής έστριψαν στην οδό Σταδίου. Έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος, διέσχισαν την οδό Φιλελλήνων και έστριψαν δεξιά στη Λεωφόρο Αμαλίας με κατεύθυνση την Αθανασίου Διάκου όπου άφησαν τη μηχανή και έφυγαν με τα πόδια.

Όλα δείχνουν τέσσερις άνδρες καλά προετοιμασμένους και εκπαιδευμένους. Μέσα σε λιγότερο από 2 λεπτά είχαν πάρει 23 πανάκριβα ρολόγια και εξαφανίστηκαν.

«Μπορεί να περάσουμε και τον χρόνο, μπορεί να φτάσουμε και στα δύο χρόνια, δεν είναι τόσο εύκολες υποθέσεις. Αλλά δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στο απυρόβλητο,
διότι κάποιο λάθος μπορεί να γίνει» σημειώνει ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.

Δύο 24ωρα μετά τη ληστεία, επισκευάστηκαν οι ζημιές που είχαν προκαλέσει οι δράστες στο κατάστημα της Rolex και λειτουργεί πια με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Όπως φαίνεται οι δράστες πέρασαν από κεντρικά σημεία της Αθήνας κατά τη διαφυγή τους, με τις Αρχές να εξετάζουν τα κυκλώματα ώστε να βρεθούν σύντομα στα ίχνη τους.

Ουράνιο τόξο 1 εκατομμύριο ευρώ
Με πολλά από τα μοντέλα της πασίγνωστης εταιρείας να έχουν ανέβει σε ποσοστό ακόμη 100% την τελευταία χρονιά, κυκλώματα από όλο τον κόσμο τα έχουν βάλει στόχο.

«Μπορώ να πω ότι οι εξιχνιάσεις αυτών των υποθέσεων από στατιστικές τουλάχιστον ευρωπαϊκών χωρών φτάνουν στο επίπεδο του 60-70%, απλώς γίνεται μετά από χρόνια» αναφέρει ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.

Ένα από τα ρολόγια της Rolex που κόβουν την ανάσα είναι αυτό με τα πολύχρωμα πετράδια γύρω από το καντράν. Η τιμή του ανέρχεται σε κάτι λιγότερο από το 1 εκατομμύριο.
Συγκεκριμένα μπορεί κάποιος να το αγοράσει από 999.990€. Αν το ψάξει σε ελαφρώς μεταχειρισμένο, θα το βρει στα 700.000€.

Είναι μία πολύ ειδική έκδοση του Rolex Daytona γεμάτο διαμάντια ζαφείρια ρουμπίνια, μία πολύ ειδική κατηγορία ρολογιών.

Πολλές χιλιάδες ευρώ πιο κάτω κυμαίνεται το γνωστό μοντέλο Daytona της Rolex με πράσινο καντράν… αλλά και αυτό για μεγάλα πορτοφόλια. Στην αγορά θα το βρούμε στις 80.000€.

«Μιλάμε για επενδυτικά προϊόντα, μιλάμε για ρολόγια τα οποία αυξάνουν την τιμή τους στην πάροδο των ετών. Συγκεκριμένα ένα ατσάλινο Rolex Daytona πριν 10 χρόνια είχε 6-7.000 και σήμερα 38.000€» εξηγεί ο κοσμηματοπώλης, Μάνος Καρτσωνάκης.

Αρκετοί θα στραφούν σε μεταχειρισμένο ρολόι… και εκεί όμως οι τιμές είναι απλησίαστες. Παραδείγματος χάρη, το μοντέλο Γιοτ Μαστερ σε δεύτερο χέρι το εντοπίζουμε στις 193.200€.
Κάτι όμως που μπορεί να κρύβει και παγίδες.

«Όταν πουν ότι είναι κλεμμένα δύσκολα μπορούν να τα πουλήσουν. Όταν πουν ότι είναι κατασχεμένα ή δεύτερο χέρι μπορεί να τα διοχετεύσουν εύκολα» εξηγεί ο ιδιωτικός ερευνητής.

«Να φροντίζει πάντα να κοιτάει τα συνοδευτικά πιστοποιητικά γνησιότητας και εγγύησης, να κάνει πάντα έλεγχο στην επίσημη αντιπροσωπεία και σαφώς να προσέχει τον πωλητή και από πού αγοράζει» επισημαίνει ο κ. Καρτσωνάκης.

Ως ένα μέσο αποθήκευσης πλούτου, πολλοί περιμένουν να επενδύσουν σε ένα τέτοιο ρολόι μέχρι και τέσσερα χρόνια για να γίνει δικό τους.

Ο Γιώργος Τσούκαλης, ιδιωτικός ερευνητής, εκτίμησε σχετικά με την κατάσταση: «Συνήθως οι δράστες που κάνουν τέτοιες ενέργειες δεν τα διακινούν άμεσα, μετά τα διοχετεύουν στην αγορά».

Στις φήμες ότι τα ρολόγια πολυτελείας έχουν ήδη βρει τους πιθανούς κλεπταποδόχους ανέφερε ο ιδιωτικός ερευνητής χαρακτηριστικά «με σιγουριά μπορώ να πω ότι  δεν κατευθύνονται στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, κι αυτό γιατί οι αγοραστές σε αυτές τις χώρες δεν ρισκάρουν ποτέ να πάρουν ένα ρολόι χωρίς να είναι αγορασμένο με τα συνοδευτικά έγγραφα που αποδεικνύουν την γνησιότητα».

Σχετικά με την δράση της σπείρας «Ροζ Πάνθηρες» σημείωσε ο ιδιωτικός ερευνητής ότι το Μαυροβούνιο και η Σερβία είναι οι βασικοί πυλώνες των στελεχών της σκληρής ομάδας.

megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα