Μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ο 29χρονος υπεραγαπούσε τη μητέρα του, δηλώνει ο δικηγόρος του

Μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ο 29χρονος υπεραγαπούσε τη μητέρα του, δηλώνει ο δικηγόρος του

Σοκ έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η δολοφονία μιας 60χρονης από τον ίδιο της το γιο, μέσα στο διαμέρισμά τους στην Καλαμαριά.

Μετά από εισαγγελική απόφαση ο δράστης μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο και εκεί αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του.

Στο δικαστικό Μέγαρο βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο δικηγόρος του 29χρονου από την Καλαμαρία που απογευματινές ώρες χθες δολοφόνησε την 60χρονη μητέρα του.

Ο δικηγήρος μιλώντας στους δημοσιογράφους διέψευσε τα σενάρια περί κακής σχέσης των μελών της οικογένειας ενώ ζήτησε σεβασμό στον τρόπο χειρισμού του τραγικού περιστατικού που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη της Θεσσαλονίκης.

Ο Σταύρος υπεραγαπά τον πατέρα και υπεραγαπούσε τη μητέρα του. Μέχρι τώρα δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί και η παράκλησή μου προς τα ΜΜΕ είναι ο σεβασμός γιατί έχουμε μια απώλεια ανθρώπινης ζωής και έναν άνθρωπο ψυχικά διαταραγμένο και καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό αν συνειδητοποιήσει ότι σκότωσε τη μητέρα του.

Ερωτηθείς για το εάν είχε προηγηθεί ανάλογο επεισόδιο στο παρελθόν, ο δικηγόρος του 29χρονου τόνισε πως δεν υπήρξε κάτι ανάλογο, παρά μόνο ότι ορισμένες φορές απειλούσε πως θα βλάψει τον εαυτό του. 

Γόνος γνωστής οικογένειας

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 29χρονος είναι γόνος γνωστής οικογένειας της Θεσσαλονίκης, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον κλάδο της ένδυσης. Άτομα που γνωρίζουν την οικογένεια, έκαναν λόγο για ανθρώπους που δεν έχουν δώσει ποτέ δικαίωμα, αγνοώντας το ότι ο δράστης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Όλοι έκαναν λόγο για έναν ευγενικό νεαρό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια μετακόμισε μαζί με την κοπέλα με την οποία διατηρούσε σχέση, σε διαμέρισμα κοντά στην οικία της μητέρας του, με την οποία φέρεται να είχε πολύ καλές σχέσεις και που επισκεπτόταν τακτικά.

Ακούστηκαν φωνές» λένε οι γείτονες

Σύμφωνα με την μαρτυρία ενός ενοίκου ακούστηκαν φωνές από το διαμέρισμα της άτυχης γυναίκας, και μετά από λίγη ώρα έφτασαν δύο ασθενοφόρα στο σημείο. Μάλλον ο γιος χειροδίκησε, προφανώς την σκότωσε. Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε. Εμείς ακούσαμε φωνές και μετά είδαμε τα ασθενοφόρα κάτω από το σπίτι. Η οικογένεια δεν είχε δώσει δικαιώματα γενικότερα, δεν τους γνωρίζω, βέβαια, προσωπικά. Σοκ για όλους μας.

Όπως ανέφερε μία γυναίκα που μένει στην οικοδομή, ο 29χρονος έφτασε στο διαμέρισμα περίπου στις 16:00 το απόγευμα και φαινόταν σκυθρωπός.

 Την έσφαξε με κουζινομάχαιρο

Το σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε περί τις 17:30 το απόγευμα της Τετάρτης όταν άνδρες της ΕΛΑΣ έσπευσαν στο διαμέρισμα έπειτα από κλήση που έλαβαν, εντοπίζοντας την 60χρονη νεκρή.

Οι αστυνομικοί της σήμανσης συνέλεξαν ένα κουζινομάχαιρο που είχε εμφανή ίχνη αίματος, το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε ο δράστης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος χτύπησε τη μητέρα του και με δεύτερο αντικείμενο, το οποίο είναι όργανο γυμναστικής αλλά και με τα χέρια.

Με πληροφορίες από Thessnews, Thesstoday, GRTimes, Voria.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα